24/01/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te Malezya Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Mokhtar Selat'ı kabul edecek. Sezer, saat 12.00'de Singapur Cumhuriyeti'nin Singapur'da yerleşik, Türkiye'ye akredite büyükelçisi S. Chandra Das'ı, saat 14.30'da da Filistin Ulusal Yönetimi'nin Ankara Büyükelçisi Nabil Taleb Said Maarouf'u kabul edecek.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 11.00'de Dışişleri Bakanlığı'nda cenaze törenine, saat 12.00'de de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 11.00'de, Kalekalıp üretim desteği ve teknoloji transferi imza törenine katılacak.
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 11.00'de İstanbul Sepetçiler Kasrı'nda bir basın açıklaması yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da saat 11.00'de, Türkiye Nakliye Platformu'nu temsilen UNKODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da, erken seçim ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara'da saat 12.00'de, Bismil Aslanoğlu Köyü ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Ankara'da saat 19.00'da, Hizmet-İş Sendikası'nın 27. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğine ve 'Serzeniş' isimli tiyatro gösterimine katılacak.
- CHP İstanbul İl Başkanlığı, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 13. yıldönümünde, Şişli Harbiye Meydanı'ndaki anıtı önünde düzenleyeceği törenle anacak. Törene katılacaklar, saat 13.00'te CHP Şişli İlçe Merkezi önünde buluşacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, saat 13.30'da, 'Türkiye-Avrupa Birliği: Nasıl Bir Müzakere Süreci?' başlıklı bir panel düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanatevi'nde saat 19.30'da, İtalyan Kültür Merkezi tarafından 'Grogre' adlı oyun sergilenecek.
- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ile Kamu İhale Kurumu tarafından, saat 14.30'da, 'Yapım Sektörü İş Deneyimi Kriterlerinin Değerlendirilmesi' konulu bir konferans düzenlenecek.
- Temel Haklar Federasyonu, Ankara'da saat 12.30'da, AK Parti Hükümeti'nin sağlık politikaları ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, Avrupa Konseyi'nin komünizmi suç ilan eden yasa tasarısını protesto etmek için saat 11.30'da, Taksim AB Bilgi Merkezi önünde bir basın açıklaması yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------------

Afrika Birliği Zirvesi devam ediyor
- Afrika Birliği'nin Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleştirilen toplantısı devam ediyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Tarihi 15 Aralık 2005 parlamento seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından ülkedeki gruplar, koalisyon hükümeti kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Zor geçmesi beklenen pazarlıkların haftalarca, hatta aylarca sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Filistin'de seçime doğru
- Filistinliler, 25 Ocak'taki parlamento seçimlerine hazırlanıyor.

Rusya soğuklara teslim
- Rusya'da etkili olan dondurucu soğuklar hayatı felç etti. Soğukların Avrupa Kıtası'nı ve özellikle Litvanya ile Türkiye'yi de bir süre daha etkisi altında tutacağı tahmin ediliyor.

Rusya ile Gürcistan arasındaki doğalgaz krizi
- Rusya-Kafkasya Doğalgaz Boru Hattı'nın Rus topraklarında yer alan kısmının bombalanması sonucu, Rus doğalgazının Gürcistan ve Ermenistan'a naklinin kesilmesinin ardından Gürcistan'da yaşanan enerji krizi sürüyor. Gürcistan'ın Azerbaycan üzerinden almaya başladığı Rus doğalgazının ancak başkent Tiflis ve çevresine yeteceği ifade ediliyor.

Müşerref Oslo'da
- Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Norveç'in başkenti Oslo'da temaslarına devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber