Serçe Saraylar Ve Anadolu Evleri Urla'da

Urla Belediyesi'nin katkılarıyla ünlü heykeltıraş ve ressamlar Bilter Anı ve Eda Anı kardeşlerin "Serçe Saraylar ve Eski Türk Evleri" maket sergisi Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Serçe Saraylar Ve Anadolu Evleri Urla'da

Osmanlı şehir evlerinde, insanlarla birlikte yaşayan leylek, güvercin, kumru, kırlangıç ve serçe gibi kuşlar için yapılmış korunaklar olan Serçe Saraylar ve Anadolu'nun çeşitli bölgelerine ait tarihi evlerin maketlerinden oluşan serginin açılışına eski bakanlardan Işılay Saygın, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Seferihisar Belediye Başkan yardımcısı Nilgün Durmazer, Ege Bilim ve Sanat Platformu ve Güzelbahçe Halk Etim Merkezi de katıldılar.

50 yıldır sanata gönül vermiş ve bugüne kadar yaklaşık 45 sergisi bulunan Bilter Anı ve son 5 yıldır kendisine eşlik eden ikiz kardeşi Eda Anı 3 aylık kısa bir çalışmayla sergiye hazırlandıklarını dile getirdiler. Ayrıca eski Türk evlerinin resimlerinin de yer aldığı sergiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın ortodontisti 95 yaşındaki Ayşe Mayda damgasını vurdu. Mayga'nın İzmir Küçükyalı'da bulunan evinin 3 boyutlu kabartma resmini yapan Eda Anı, bu eserini Cumhuriyet kadını Ayşe Mayda'ya hediye etti.

Günümüzde örneğinin az olduğu taş oymadan yapılmış serçe saraylar ve bir çok yöreye ait eski Türk evleri maketlerinin yer aldığı sergi Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde 18 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber