Damada görülmemiş eziyet!

Balıkesir’in Havran İlçesi’ndeki bir köy düğününde damada yapılan geleneksel 'işkence' renkli görüntülere neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Damada görülmemiş eziyet!

Damada önce dondurma, tuza bulanmış çikolata ve meyve yediren arkadaşları, daha sonra kafasında yumurta kırıp, üzerine un ve şeker döktü. Damadın yüzü ayakkabı boyası ile boyandı, cepleri çikolata ve dondurma ile doldurulduktan sonra köy meydanındaki çeşmenin yalağına atılarak yıkandı.

Havran'ın Sarnıç Köyü'nde asırlardır sürdürülen ve adeta damada işkence yapılan gelenek görenleri hem güldürüyor hem de şaşırtıyor. Erol Akkan (25) ile Emine Çeliktekin (20) çiftinin düğününde arkadaşları gelenekleri bozmadı ve damada adeta işkence yaptı. Geleneksel düğün yemeği olan keşkeği dövmek için köy meydanında toplanan damadın arkadaşları, Erol Akkan'ın meydana gelmesi ile eğlenceli dakikaları başlattı. Önce kazanlardaki keşkekleri döven arkadaşları, daha sonra damada 'zorunlu bir ziyafet' çekti. Damada zorla tuza bulanmış çikolata, meyve ve dondurma yediren arkadaşları, daha sonra damadın yüzünü ayakkabı boyası ile boyayıp, boynuna tuz astı. Başından aşağıya, ketçap, un ve şeker döküldükten sonra yumurta kıran arkadaşları, ceplerine de çikolata ve dondurma doldurdu. Damat son olarak köy çeşmesinin önündeki yalağa atılarak yıkandı. Sırılsıklam halde tekrar köy meydanına getirilen damat, burada arkadaşları ile halay çektikten sonra giyinmek için eve gönderildi.

'BEN DE ARKADAŞLARIMIN DÜĞÜNÜNDE YAPMIŞTIM'

Edremit Devlet Hastanesi'nde eczacı olarak çalışan damat Erol Akkan yaşadıklarına rağmen mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu gelenek köyümüzde uzun yıllardan bu yana devam ediyor. Ben de arkadaşlarımın düğününde bu tür şakalar yapmıştım. Şimdi de bana yapılıyor. Sıcaktan çikolata yemekten bıktım ama, tuza bandırılmış çikolatanın tadı çok daha kötüydü. Bugün benim en mutlu günüm. Arkadaşlarım da ben de çok eğlendik, güzel bir gün oldu."

Damadın arkadaşlarından İsmail Üstünol da."Geçmişten gelen gelenekleri sürdürüyoruz. Bunları yaparken çok da eğleniyoruz. Bizim burada düğünler böyle eğlenceli geçiyor. Bu bir gelenek, damatlar hoşgörülü olmak zorunda” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber