Polis, dolandırıcılara karşı tiyatro ile uyarıyor

Kırşehir'de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları kendi hazırladığı tiyatro oyunu ve tanıtım filmleri ile bilinçlendiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, dolandırıcılara karşı tiyatro ile uyarıyor

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kırşehir Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesinin de destek verdiği "Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım Projesi" kapsamında tiyatro oyunu ile 12 bin kişi dolandırıcılara karşı uyarıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle banka önlerinde yaşanan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek için böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Ahi Evran Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerden oluşan 6 kişilik bir tiyatro grubu ile projeyi yürüttüklerini belirten İncebay, polislerin de tiyatro oyununun senaryosunu yazdıklarını ifade etti.

Yaklaşık 5 aydır uygulanan proje sayesinde vatandaşın hem eğlendiğini hem de bilgi sahibi olduğunu dile getiren İncebay, şunları kaydetti:

"Okullarda ve bazı toplantı salonlarında sahnelenen 15 dakikalık tiyatro oyunu ile dolandırıcılık yöntemlerini anlattık. Okullarda sahnelenen oyunla mahalle mahalle 12 bin vatandaşımıza ulaşıldı. Sahnede hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarını canlandırarak, vatandaşımızı eğlendirerek, uyarıyoruz. Projenin olumlu sonuçlarını da görmeye başladık. Özellikle banka önlerinde emekli vatandaşların güvenini kötüye kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere dikkati çekiyoruz. Halkımız oyun sayesinde gördükleri yöntemleri unutmuyorlar."

- Kontör dolandırıcılarına karşı uyarmak için kamu spotu

Bu proje kapsamında tiyatro oyunu sahnelemenin yanı sıra kamu spotu ve tanıtım filmi de çektiklerini vurgulayan İncebay, Türkiye genelinde sıkça yaşanan kontör dolandırıcılığı yönteminin anlatıldığı kamu spotu ve tanıtım videosunun yerel televizyonlarda yayınladığını ifade etti.

Güvenlik hizmetlerinde önleyici hizmetlerle suçun oluşmasının engellemenin büyük önem taşıdığını dile getiren İncebay, "Vatandaşları telefonla arayarak, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar kontör ve para istiyorlar. Bu dolandırıcılık yöntemiyle çok sayıda kişi mağdur edildi. Hem tiyatro hem de kamu spotlarıyla dolandırıcılara karşı vatandaşlarımızın uyanık olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber