Erdoğan, kamu görevlileri ve belediyeleri uyardı...

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan yerel yöneticileri uyardı

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında ağır kış şartları konusunda kamu görevlileri ile yerel yöneticileri uyardı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağır kış şartları için kamu görevlileri ile yerel yöneticileri uyararak, ''En küçük bir ihmal, en ufak bir
tedbirsizlik telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, sözlerine, ''Sizleri böyle bir kış mevsimi içinde, bereketli bir günde en kalbi duygularla selamlıyorum'' diyerek başladı.

Kış mevsiminin karayollarındaki olumsuz şartları neticesinde yaşanan trafik kazası sonucunda, Dışişleri Bakanlığı'ndan 8 personel ile bir çocuğun hayatını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı dileyen Erdoğan, ''Beteriyle imtihan olmayalım temennisiyle, elimizden gelen bütün gayretle tedbirlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin karasal iklimin hakim olduğu ve kış aylarının sert yaşandığı bir coğrafya üzerinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunun yanı sıra mevsim normallerinin dışına çıkan olağanüstü hava şartları, günlük hayatımıza bazı zorluklar getiriyor. Halkımızla birlikte hepimiz bu güçlükleri yaşıyoruz. Devlet olarak bütün imkanlarımızla bu güçlükleri bertaraf etmek, vatandaşlarımızın
sıkıntılarını en aza indirerek, çekilmekte olan zorlukları aşmak durumundayız. Bunun için de işimizin başındayız.

İlgili bütün kurumlarımız, gerek genelde gerek yerelde
vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için teyakkuz halinde bulunuyor. Ancak, böyle ağır kış şartlarıyla mücadelede ortak bir bilinç ve dayanışma içinde hareket etmek çok önemlidir.

Şartların bu kadar ağır olduğu durumlarda en ufak bir
dikkatsizlik, hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atabiliyor. Bu sebeple gerek vatandaşlarımızdan ve gerekse tüm görevli arkadaşlarımızdan azami hassasiyet rica ediyorum. Buradan ilgili tüm kamu kurumlarının personelini ve yerel yöneticileri özellikle uyarmak istiyorum: En küçük bir ihmal, en ufak bir tedbirsizlik telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir. Tedbirlerimizi mutlaka zamanında alalım, vatandaşlarımıza da gerekli uyarıları mutlaka zamanında yapalım.''

-MUHTAÇ VATANDAŞLARA YARDIMLAR-

Başbakan Erdoğan, kış şartlarında hükümet olarak en çok dikkat ettikleri konulardan birinin de vatandaşların aç ve açıkta kalmaması olduğunu belirterek, ''Bu hükümet, göreve geldiğinden beri bu konudaki hassasiyetini devam ettirmektedir'' dedi.

Muhtaç vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi, onların eğitim, sağlık, ayni ve nakdi ihtiyaçlarının karşılanmasının sorumluluk alanları içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz, sonbahar aylarından bu yana yakacak ihtiyacı olan
vatandaşlara, ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yardım sağlamanın gayreti içinde olduk. 2005 yılında 1 milyon 710 bin yoksul aileye, 1 milyon 250 bin ton bedelsiz kömür yardımı yapıldı.

Uygulamakta olduğumuz sosyal politikanın önemli ayaklarından biri bu yardımdır. Ancak, yapılan her türlü yardıma rağmen ulaşamadığımız vatandaşlar olabilir. Özellikle ağır geçmesi beklenen kış şartlarında
hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması bakımından sosyal yardımların önemi daha da artmaktadır.

Siz milletvekillerimizden de bu konuda, size ulaşan şikayetlerin giderilmesi, açıkların kapatılması, eksikliklerin kapatılması konusunda gayret sarf etmenizi özellikle istiyoruz.

Bizim hükümetimizi, geçmiş hükümetlerden ayıran en önemli farklardan biri, devletin sosyal yönünü ihmal etmemek, şefkat elini vatandaşımızdan esirgememektir. Geçen üç yıl içinde toplumsal dayanışmayı artırmak adına uygulamaya koyduğumuz sosyal politikalar, rakamlarla da sabittir.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılında 660 milyon dolar olan sosyal yardımların, 2004 yılında 2 milyar dolara, 2005 yılında da 3 milyar doların üzerine çıktığını ifade ederek, son üç yılda ortaya koydukları sosyal politikaların, uyguladıkları ekonomik kalkınma
programının tamamlayıcı bir unsuru olarak bir çok yaranın sarılmasına, pek çok yuvanın ısınmasına vesile olduğunu söyledi.

-''KONUT ÖZLEMİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLME...''-

Erdoğan, konuşmasında konut üretimine de yer vererek, iktidara geldikleri günden bu yana 78 il ve 168 ilçede, toplam 155 bin 831 adet konut ürettiklerini açıkladı.

Bu rakamın, 100 bini aşkın nüfuslu 7 şehre denk geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, alt gelir grubu ve yoksullar için 40 bin konut üretildiğini vurguladı. Bunu özellikle önemsediklerini belirten Erdoğan, ''Türkiye, bizim dönemimizde artık insanın konut özlemini, hayalini gerçeğe dönüştürebilecek bir ülke haline gelmiştir'' diye konuştu.

Hükümetin ekonomik politikaları ile sosyal politikalarının tam bir paralellik içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, siyasetleri için aslolanın insan, toplum ve millet olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber