Medya okuryazarlığı dersi zorunlu olması için teklif verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen kanun teklifi yasalaşırsa Medya Okuryazarlığı dersi zorunlu hale getirilecek ve iletişim fakültesi mezunları Medya Okuryazarlığı Öğretmeni olarak istihdam edilebilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Medya okuryazarlığı dersi zorunlu olması için teklif verildi

Medya okur yazarlığı dersinin zorunlu olması ve dersleri iletişim fakültesi mezunlarının vermesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi verildi. Teklif yasalaşırsa genellikle işsiz kalan iletişim fakültesi mezunları öğretmen olarak istihdam edilebilecek.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Meclis'e, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'na Dair Kanun Değişiklik Teklifi verdi. Teklife göre, ilgili maddeye, Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olması ibaresi eklenecek ve alanında lisans eğitimi almış olan İletişim Fakültesi mezunlarının Medya Okuryazarlığı Öğretmeni olarak bu dersi vermeleri sağlanacak.

Kanun teklifinin gerekçesinde, şu anda medya sektöründe çalışanların sadece yüzde 20'sinin İletişim Fakültesi mezunu olduğu, bu durumun ise bu fakülte mezunlarının genelde işsiz kalmaları ile sonuçlandığının altı çizildi. Gerekçede, bu kanun teklifi ile hem çocukların medya okuryazarlığı gelişiminin bu mesleğin eğitimini almış İletişim Fakültesi mezunları tarafından ders verilmek suretiyle sağlanması hem de iletişim fakültesi mezunlarına yeni bir istihdam alanı oluşturulması bakımından faydalı olduğu ifade edildi.

Kanun teklifi Meclis gündemine alınıp yasalaştığı takdirde, İletişim Fakültesi mezunlarının okullarda zorunlu kılınacak Medya Okuryazarlığı dersi için Medya Okuryazarlığı Öğretmeni olarak istihdam edilmesinin de yolu açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber