Komisyon'un OMÜ kararı ne olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki iddiaları araştıran TBMM Araştırma Komisyonu'nun bugünkü son toplantısında Komisyon Başkanı'na suç duyurusunda bulunma yetkisi verildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir başkanlığında toplanan komisyon, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu ile Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrolörü Ali Sezer ve Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Şakir Başaran'ın bilgisine başvurdu.

Alınan bilgiye göre Hatipoğlu, fakültelere, tıptaki TUS sınavı gibi bir sınav yapılarak öğretim üyesi alınması gerektiğini belirtti.

AK Parti'lilerin sürekli olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, başta rektör atamaları olmak üzere bir çok uygulamalarına karşı çıktığını savunan Prof.Dr. Hatipoğlu, ''Cumhurbaşkanı Sezer'den sonra, muhtemelen AK Parti eğilimli birisi Cumhurbaşkanı olacak. O Cumhurbaşkanı'nın uygulamalarını da bu sefer sosyal demokratlar onaylamayacak ya da kabul etmeyecek. Gelin bu tartışmalara son verelim, buna bir çözüm bulalım'' dedi.

Maliye Bakanlığı Kontrolörü Sezer de üniversitenin yaptığı ihalelerle ilgili tespit ettikleri yanlışlıkları içeren dosyayı gereğinin yapılması için YÖK'e, YÖK'ün de üniversiteye gönderdiğini, ancak rapor ile ilgili henüz bir sonuç alınamadığını söyledi.

Komisyon Başkanı Demir'e ''bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunma yetkisi'' verilen toplantıda, hazırlanan rapor taslağı, komisyon üyelerine sunuldu. CHP'li üyelerin rapora muhalefet şerhi koyacakları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber