Yeğen katili amcaya müebbet hapis

Konya'da bir yeğenini öldüren diğer yeğenini yaralayan zanlıya mahkeme, heyeti cinayetten müebbet, yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ise 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeğen katili amcaya müebbet hapis

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Nevzat Özgün ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı sanığın cinayet, yaralama ve konut dokunulmazlığı suçlarından, cinayeti üstlenen oğlu Enver Özgün'ün ise korku ve panik yaratmaktan cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan tutuklu sanık Nevzat Özgün, "Benim 23 yıllık esnaflık hayatım var. Kimseye bir tokat bile atmadım. Suçsuzum, hakkımda beraat kararı verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti de sanık Özgün hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis, yaralama suçundan 10 yıl, konut dokunulmazlığından ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Cinayeti işlemediği, yaralı kurtulan Hamza Özgün ve diğer tanıkların ifadesi ile kesinleşen Enver Özgün'e korku ve panik yaratmaktan 6 ay hapis cezası verildi.

Olay, 2012 yılının Ocak ayında merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, gece saatlerinde yeğeni İbrahim (26) ve Hamza Özgün (20) ile sokakta karşılaşan amca Nevzat Özgün, çıkan tartışmada yeğenlerinin ikisini de vurdu. İbrahim Özgün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Hamza Özgün tedavi altına alındı. Polis, olaydan sonra cinayet şüphelisi Nevzat Özgün'ü İzmir'de yakaladı. Öldürülen İbrahim Özgün'ün yakınları amcalarının evlerini ateşe vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber