Pasaport polisi, çocuk sevinsin diye mühür basınca...

Pasaport polisi, çocuk sevinsin diye mühür basınca...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pasaport polisi,  çocuk sevinsin diye mühür basınca...

İngilizler Çocuk sevindirmeyi ne bilir

Pasaport polisi, çocuk sevinsin diye mühür basınca...

Bir küçük İnggiliz çocuğu, üzerinde ayı resimli oyuncak pasaportu polise uzattı, yanında ailesi de bulunan çocuğun pasaportuna Türk polisi "Sevinsin" diye mühür bastı, ama şımarıklığın skandala dönüşmesi fazla zaman almadı

İngiliz çocuğun sevinmesi için basılan mühür, ingiliz gazetelerinde skandal olarak haber yapıldı. Çocuk sevindirmenin sınırları olmadığını bir türlü anlamayan İngiliz pasını olayı abartarak güvenlik zaafiyeti olarak haber yapması İngiliz medyasında çocuk sevgisi Geziye mi çıktı yorumlarına neden oldu.

DİNGİLLİK PARAYLA DEĞİL Kİ

İngiltere'den ailesiyle birlikte Antalya'ya tatile gelen 9 yaşındaki Emily Harris, havalimanından geçerken polise oyuncak pasaportunu uzattı. Polis de küçük kızı sevindirmek için pasaporta damga bastı. Ancak, İngiliz Daily Mail gazetesi, bunu haberleştirerek bir güvenlik skandalı gibi gösterdi. Kız çocuğunun çok sevdiği oyuncak ayısının fotoğrafını taşıyan pasaportuna Türk yetkililerin damga bastığını yazan gazete polisimizin çocuğa yönelik esprisini “saflık” gibi yansıttı. Kızın ailesi de “Pasaport hiç gerçeğe benzemiyordu. Ön tarafında ayı resmi vardı ve bizimkilerden küçüktü. Birileri peşimize düşecekler diye korktuk ama hiçbirşey olmadı” diyerek polisin çocuk sevgisini anlamadıklarını gösterdi. Olayı eleştiren Türk okurlar ise "Dingillik parayla değil işte, bu bebek katili ingilizler çocuk sevindirmesini ne bilir" yorumlarını yaptı


HÜRRİYET GAZETESİ'NDEKİ O İDDİA

Hürriyet gazetesinin haberine göre, dokuz yaşındaki İngiliz Emily Harris'in Antalya Havaalanı'ndaki kontrol noktasından pembe tek boynuzlu at için düzenlenmiş oyuncak pasaport ile giriş yaptığı iddia edildi. Olay İngiliz basınında alay konusu oldu.

Habere göre, tatil yapmak üzere Güney Galler'deki Cwmbran kentinden Antalya'ya gelen Harris ailesi havaalanı gümrüğünde ilginç bir macera yaşadı. Harris ailesi pasaport kontrolü için kuyruğa girdiğinde anne Nicky, kızı Emily'ye yanlışlıkla oyuncak pasaportunu verdi.

Havaalanı görevlileri de “Lilly Harris” adlı oyuncak adına düzenlenmiş ve kapağında da oyuncak ayı resimleri olan pasaportun sahte olduğunu anlamadan giriş damgası basarak kızın geçişine izin verdi.

Güney Galler'deki Cwmbran kentinden Antalya'ya bir haftalığına tatil yapmaya geldiklerini ve kızının gümrükten oyuncak pasaportuyla geçtiğini öğrenince büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen 43 yaşındaki anne Nicky Harris, “Gümrükten geçtikten sonra pasaportları kaldırmaya kalkana kadar kızımın yaptığını fark etmedim. Oyuncak pasaportla geçtiğini fark edince küçük bir panik yaşadım, birilerinin koşarak arkamızdan geleceğini düşündüm. Ancak öyle bir şey olmadı” dedi.

Harris, “Pasaport gerçek bile görünmüyor. Üzerinde oyuncak ayılar var ve kocam Allen ile benim pasaportlarımdan farklı bir boyutta” diyerek sözlerine devam etti.

İngiliz Caters haber ajansına konuşan şaşkın anne, “Pasaportta Emily'nin fotoğrafı bile yok. Pasaportun içinde tatilde yanımızda da olmayan o pembe tek boynuzlu atın fotoğrafı basılı. Olaydan sonra görevlinin bu pasaporta bir de damga bastığını düşünüp çok güldük” dedi.

Nicky Harris, “Ancak aynı zamanda bu ebeveynler için çok endişe verici bir durum. Bir çocuğu sahte bir pasaportla başka bir ülkeye kaçırmak ne kadar kolay!” dedi.

Antalya Havaalanı'nda yaşananlar tüm dünyada bir çok gazete ve internet sitesine haber olurken, sınır güvenliklerinin çocukların belgeleri ile ilgili ne kadar özensiz olduğu ile ilgili de tartışmalar başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber