Vali Güler: Kamuda çalışan engellilerin izinleri uzatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Cuma akşamından bu yana 2 bin 400 kişiye, zincir takmadıkları için ceza uygulaması yapıldığını bildirerek, ''Önemli olan tedbirlere uyulması'' dedi.

Güler, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Ocak ayı meclis toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'da hava koşulları nedeniyle alınan tedbirlerin planlandığı şekilde uygulandığını ifade eden Güler, vatandaşların uyarılara büyük ölçüde uyduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gece boyunca yaptığı tuzlama çalışmasıyla ana arterlerin açık tutulduğunu belirten Güler, bugün kendisinin TEM ve E-5 karayollarını gezdiğini, Selimpaşa'ya kadar bir sıkıntı olmadığını, araçların çalıştığını aktardı.

Güler, Selimpaşa-Çorlu arasını özellikle açmadıklarını vurgulayarak, evsiz vatandaşlarla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Güler, elektrik konusunda kısmi sıkıntılar olduğunu, bunları kısa sürede çözeceklerini, su ve doğalgaz konusunda ise sorun bulunmadığını bildirdi.

Vatandaşların, kar lastikli ve zincirli yola çıkmaya genellikle dikkat ettiklerini ifade eden Güler, şöyle devam etti:

''Kurallara uymayanlar da var. Cuma akşamından bu yana 2 bin 400 kişiye zincir takmadıkları için ceza uygulaması yapıldı. Önemli olan ceza uygulaması değil, tedbirlere uyulması. Yaklaşık 2 bin 200 dolayında kaza var. Bunların büyük kısmı da hasarlı trafik kazaları. Tedbirlere uymayanlar, uyanlara da sıkıntı veriyor.'' Yarın öğle saatlerinden itibaren olumsuz hava şartlarının giderek hafifleyeceğini belirten Güler, özellikle Perşembe ve Cuma geceleri buzlanmanın devam edeceğini, Cumartesi ve Pazar günleri ısınmanın etkisiyle sis görüleceğini, Pazartesi de lodosun etkili olacağını söyledi.

Güler, krizin ve doğal afeti engellemenin mümkün olmadığını dile getirerek, bu tür durumların iyi yönetilebileceğini aktardı.

Güler, ayrıca kamu kuruluşlarında çalışan engelli vatandaşların idari izinlerinin Pazartesi gününe kadar uzatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber