Eğitim - Sen'den Milli Eğitim Müdürlüğüne protesto yürüyüşü

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi, öğretmen atamalarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanından Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar protesto yürüyüşünde bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim - Sen'den Milli Eğitim Müdürlüğüne protesto yürüyüşü

Cumhuriyet Meydanında toplanan Eğitim - Sen üyeleri ve öğrenciler protestolar eşliğinde Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuşan Eğitim - Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, "12 yıllık zorunlu eğitime yönelik okul planlaması ve aktarımı adı altında Kayseri'de Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen sürgünü gerçekleşti. Arkadaşlarımızın isteklerine bakılmadan 31.05.2013 tarihli Kayseri Valiliği onayı ile ilimizde toplam bin 385 öğretmen yer değişikliğine yani zorunlu sürgüne tabi tutulmuştur. Melikgazi ilçesinde 706, Kocasinan ilçesinde 403, Talas'ta 89, İncesu'da 21, Akkışla'da 1, Develi'de 107, Hacılar'da 24, Tomarza'da 26 ve Bünyan'da da 8 eğitim emekçisi okulundan, çevresinden kopma ile baş başa bırakıldı" diye konuştu.

4+4+4 sistemini eleştiren Ünsal, "4+4+4 adı ile anılan gerici ve eğitimi alt üst eden ciddi tahribatlar yaratan yasadan sonra okul dönüşümleri adı altında bu yılın sonunda ilimizde pervasızca uygulanmaya başlamıştır. 350'ye yakın ilköğretim okulu dönüşüm yapılarak ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüş binlerce yavrumuz okulundan, öğretmeninden koparılmış Kayseri'de eğitimin kalitesinin düşmesi için, azda olsa var olan nitelikli eğtimin sürmemesi için gereken yapılmıştır. Bu dönüşümlerin biran önce iptal edilmesi iptal edildikten sonra başta sendikamız olmak üzere alandaki diğer sendika temsilcileri, öğrenci veli temsilcileri ile birlikte hiçbir yavrumuzu ve öğretmen arkadaşımızı sıkıntıya düşürmeyecek bir planlamaya gidilmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber