Burhaniye'de liselilerin oyununa büyük ilgi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu'nun hazırladığı, "Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu" adlı oyun büyük ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye'de liselilerin oyununa büyük ilgi

Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun ayakta alkışlandı. İlk iki gösterilerini öğretmen ve arkadaşlarına sunun liseli tiyatrocular, bu defa da velileri için sahneye çıktı. Oyunda rol alan 17 kişilik kadro profesyonelleri aratmadı. Oyunun ses, ışık, dekor- kostüm ve yönetmeni ile 21 kişilik kadro ile sahneye konduğunu anlatan Okul Müdürü Mehmet Arslan, başarılı öğrencileri kutladı. Oyunun yönetmeni edebiyat öğretmeni Nadir Candemir, oyuna 6 aydır hazırlandıklarını anlattı. Öğrencileriyle gurur duyduğunu anlatan Candemir, "Çocuklarımızın her biri pırlanta. Başarılarıyla beni de yüceltiler. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Oyunculardan Yiğit Ünlü de, "İlkokuldan bu yana tiyatro tutkum var. Lisede sahne tozunu yutmak kısmet oldu. Herkese tavsiye ederim" dedi. Oyunculardan Sedef Hızlı da, "Nadir hocamız sayesinde tiyatro ile tanıştık. O sahnede olmak çok güzel. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Oyunu çok başarılı bulduğunu anlatan Murat Çevik de, "Oyunu çok başarılı buldum. Gerçekten profesyonelleri aratmadılar. Hepsi birer sanatçı olmuş. Hepsini kutluyorum" dedi. Eser, Roma dönemine ait 2 perdelik bir komedidir. Oyunun yazarı Larry Gelbart ve Bert Shevelove'dir. Türkçeye çevirisini usta oyuncu Haldun Dorman yapmıştır. Sahne uyarlaması ise, okulun edebiyat öğretmeni Nadir Candemir tarafından hazırlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber