Gezi Parkı olaylarında son durum

Şişli ve Harbiye'de göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

Haber Giriş : 16 Haziran 2013 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi Parkı olaylarında son durum

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesinin ardından bugün Taksim Meydanı'na araç ve yaya çıkışına izin verilmiyor. Meydanda sadece polis, gazeteci ve temizlik işçileri bulunuyor. Şişli ve Harbiye'de ise göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor. Sıraselviler Caddesi'nden de gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Beşiktaş'ta saat 19:03'e kadar oturma eylemi yapacağını duyuran Çarşı grubuna polis müdahale etti.

GAZETECİLERE GÖZALTI

Taksim'de Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başladı.

DHA muhabiri Uğur Can'ın bulunduğu 4 gazeteciyi gözaltına aldı. Can'ı bir süre sonra serbest bırakan polisin gözaltına aldıkları arasında Akşam muhabiri Serhat Uludağlar da var.

Polisin dün gece Gezi Parkı'nı boşaltmasının ardından sabah saatlerinden itibaren meydan araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı tamamen polisin kontrolüne geçmiş durumda.

Gezi Parkı'na ise görevliler dışında kimsenin girişine izin verilmiyor.

BEŞİKTAŞ İSKELESİ KAPATILDI

Beşiktaş İskelesi kapatıldı. Vapurlar Kabataş İskelesi'ne yönlendiriliyor.

NURTEPE TEM BAĞLANTI YOLUNDA POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Gezi Parkı ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup Kağıthane TEM Otoyolu Nurtepe Bağlantı Yolu'nu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri gruplara gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında 4 kola ayrılan gruptakiler polise taş attı. Poliste biber gazı sıkarak grupları dağıtmaya çalıştı. Ancak grupta bulunanlar atılan biber gazlarını polise geri fırlattı. Biber gazları bağlantı yolunda seyir halindeki araçların arasına düştü. Bir gösterici de yola otomobil lastiği fırlattı. Rampadan aşağı yuvarlanan lastik yola ulaşamadı.Polisin gruplara müdahalesi yaklaşık 2 saat sürdü. Müdahalenin ardından polis ekipleri ayrıldı.

HARBİYE'DE SICAK SAATLER

Kadıköy'den köprüyü geçerek Mecidiyeköy'e gelen göstericiler Harbiye'ye ulaştı.

Sabah saatlerinde bir süre duran müdahale, saat 08.30 civarında Harbiye'de yeniden başladı. Taş atan gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bu bölgede gözaltılar da devam ediyor.

DİVAN OTELİ ÖNÜNDE İKİNCİ MÜDAHALE

Polis grubu önce 'Dağılın' diye uyardı. Grup dağılmayınca önce biber gazı sonrada basınçlı suyla müdahale edildi. Otelin personel kapısına kaçan gruba polis burada da basınçlı su ve gaz bombası attı. Bir kişi sıkılan gazdan etkilenirken grup ara sokaklara kaçtı. Polisin bekleyişi devam ediyor.

CLAUDİA ROTH'A TAKSİM İZNİ YOK

Alman siyasetçi Claudia Roth'un Taksim Meydanı'na girişine izin verilmedi.

Roth öğlen saatlerinde meydan girişine geldi. Burada alana girişi kontrol eden polislerle konuşun zaman zaman da tartışın Alman siyasetçinin alana girişine izin verilmedi. Roth bunun üzerine uzun süre polislerle tartıştı. Alman siyasetçi dün geceki müdahalede Divan Oteli kavşağında bulunan ve gazdan ciddi şekilde etkilenmişti.

POLİS AVM'YE MÜDAHALE ETTİ

Emniyet güçleri Cevahir Alışveriş Merkezi içindeki eylemcilerde müdahale etti.

İstanbul Gezi Parkı protestoculara polis müdahalelerinde ilginç görüntüler yaşanmaya devam ediyor.

Dün Divan Otel'de yaşananlardan sonra bugün de Cevahir Alışveriş Merkezi'nde eylemcilere müdahale oldu.

HALASKARGAZİ CADDESİ'NDE GERGİNLİK

Şişli Halaskargazi Caddesi'ni kapatan gruba polis müdahale etti. Göstericiler polise taş, bilye ve havavi fişekle saldırdı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

Halaskargazi Caddesi Harbiye Orduevi önünde saat 09.00 sıralarında toplanan gösterici grup, yola barikat kurup polise havai fişek, bilye ve taşla saldırdı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis bazı göstericileri yakalayarak gözaltına aldı. Akrep diye tabir edilen bir zırhlı polis aracı da içerisinde ateş yakılan tenekenin üzerinden geçmeye çalışırken yanma tehlikesi geçirdi.

VALİLİK: İKİSİ POLİS 3 VATANDAŞ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonrası ikisi polis memuru olmak üzere üç vatandaşın hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonrası ikisi Polis Memuru olmak üzere üç vatandaşımızın hastanelerde tedavilerine devam edilmektedir. Şu an itibariyle hastanelerimizde yatarak tedavi gören başka vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.

MECİDİYEKÖY'DE JANDARMA EKİPLERİ BEKLETİLİYOR

Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından başta Taksim olmak üzere birçok yerde gece boyunca polis eylemcilere müdahale etti. Mecidiyeköy'de de çok sayıda jandarma ve polis ekibi ise olaylar nedeniyle önlem olarak hazır bekletiliyor.

DİVAN KAVŞAĞI'NDA ANNELERDEN POLİSE TEPKİ

Harbiye'de Divan Kavşağı'nda bekleyen yaklaşık 70-80 kişilik bir topluluk arasında yer alan bir grup anne polise "Amacımız sadece parkımızı korumaktı. Bize niye böyle müdahale ediyorsunuz? Sizin anneniz yok mu?" dediler. Bunu üzerine bazı polisler ise, "Elbette var. Bugün de Babalar Günü ancak biz görevimizi yapıyoruz" yanıtını verdiler. Anneler daha sonra ellerinde Türk Bayrakları ile topluluğun önünde zincir oluşturdu. Göstericilerin Divan Kavşağı'nda kurduğu barikat ise polisler tarafından kaldırıldı.

KAZLIÇEŞME'DE BOMBA ARAMASI

AK Parti'nin bugün saat 18:00'de Kazlıçeşme Meydanı'nda yapacağı miting için hazırlıklar devam ediyor. Miting alanında dev hoparlörler vinçlerin yardımıyla konuşlandırıldı. AK Parti'nin bayraklarıyla donatılan miting alanında polis bomba araması yaptı. Bomba uzmanı ekipler, Başbakan Erdoğan'ın Kazlıçeşme Meydanı'ndaki konuşma yapacağı sahnede ve çevresinde özel eğitimli polis köpekleriyle bomba arama çalışması yaptı. Öte yandan, diğer birimlere bağlı polisler de miting alanını dedektörlerle aradı. Bu çalışmalar sürerken, miting alanı polisin uyarılarıyla boşaltıldı. Bomba arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından görevliler tekrar miting alanına gelerek hazırlıklara devam etti.

BİRÇOK İLDEN TAKVİYE POLİS GELDİ

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar ve Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak olan miting için birçok ilden takviye çevik kuvvet polisi uçaklarla İstanbul'a geldi.

Taksim'de yaşanan olaylar ve AK Parti'nin bugün Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenleyeceği miting üzerine çeşitli illerden İstanbul'a polis takviye edildi. Polis uçaklarıyla Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Elazığ ve Ankara gibi illerden gelen polisler Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Daha sonra Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü önüne gelen polisler, burada silahlarını ve kumanyalarını alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslere bindi. Polisler daha sonra görev yapacağı yerlere doğru hareket etti.

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda çalışan yaklaşık 350 polisin de Taksim Meydanı ve civarında görevlendirildiği öğrenildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber