Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar/ Video

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu toplantısında konuşuyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Vatandaşlarımızın sesini duyabilmek onların duasını alabilmek inanıyorum ki daha önemli. İyi günde dostu her yerde bulursunuz, önemli olan kötü gündür. Dost adı altındakiler ne kadar yapay olduklarını gösterdiler.

Olayları analiz etmeden, anlamadan dinlemeden maskeleri indirdiler. Gerçek yüzlerini gösterdiler.

"TUZAKLARA RAĞMEN YÜZDE 3 BÜYÜDÜK"

Türkiye'nin yürüyüşü bir çok yerde örnek alınıyor. Eskiden New York borsası hapşırsa Türkiye borsası zatürre olurdu. Bütün tezgahlara rağmen biz 2013'ün ilk yarısında yüzde 3 büyüdük. Kriz içindeki ülkeler uluslararası para fonu önünde borç almak için sıraya girmişken, biz IMF'ye olan borcumuzu ödedik. Dünyanın en sarsılmaz ekonomilerinden biri haline geldik.

Bugün geldiğimiz noktada her hedefiyle gözü yükseklerde olan Türkiye var. Türkiye demokrasisi hedef alındı. Son olaylarda Türkiye'nin hem ekonomisi hem de demokrasisi büyük bir sınavdan geçti. Ama sağlam yapımız sayesinde demokrasimiz ve ekonomiz bu tuzaklardan zarar görmedi.

Türkçe dünyanın her yerinde uluslarası bir dil olarak ilgi görüyor. Türk lirası ekonomi çevrelerinde ilgi görüyor. Akademisyenlerimiz, ve iş adamlarımnız umudun müjdecisi olarak karşılanıyor. Türkiye'nin koruyucu şemsiyesini her yere ulaştırmaya çalıştık.

Büyük devlet, mazluma ve mağdura sahip çıkan bir devlettir. Güçlü orduların anlam ifade ettiği bir çağda değiliz. Yaşadığımız çağ gönüller fethetmenin önemli olduğu bir çağ. O gönülleri fethetmek için çaba harcıyoruz. Dayanışmayı artırarak gönüller kazanmanın peşindeyiz.

Gönül fethetmenin önemli olduğu bir çağda gönülleri fethetmeye çalışmalısınız.

Bugün sahip olduğumuz güç ve büyüklük içeriden olduğu kadar dışarıdan yapılan çalışmaların öneridir. Türkiye'nin imajını alaşağı etmeye çalışanlara karşı da sabırla.

"BÖYLE BİR AVRUPA BİRLİĞİ PARLEMENTOSU'NU BEN TANIMIYORUM"

Son derece karanlık odaklardan beslenen bazı çirkin olaylar yaşandı. Milletimiz tüm bu eylemleri büyük bir sabır ve itidalle takip etti. Ankara ve İstanbul'da yaptığımız mitinglerde ve karşılama törenlerinde halkımızın bu eylemlerden nasıl ve ne boyutta rahatsız olduğu çok açık bir şekilde tezahür ettirildi. Bizi asıl duygulandıran, dünya genelinde dost ve kardeşlerimizin bize destek için yapmış oldukları gösterilerdir. Özellikle Malezyalı, Makedonyalı, Pakistanlı, Angolalı, Tunuslu, Endonezyalı, Yemenli, Filistinli, Bosna Hersekli kardeşlerime teveccüh, muhabbet ve ahde vefalarından dolayı teşekkür ediyorum. Başta Almanya olmak üzere, dünyanın başka şehirlerinde ülkelerinde vakarla ağır başlılıkla ülkeleri ve hükümetleri lehine gösteriler yapan ve onlarla birlikte bu gösterilere katılan dost ve kardeşlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

81 vilayetin, 76 milyonun Vandallık, barbarlık ve yağmacılık olarak tezahür eden bu eylemlerin karşısında durması elbette önemlidir. Ancak Lahor'dan Saray Bosna'ya, Gazze'den Zenitsa'ya, Üsküp'ten Kuala Lumpur'a, Gotzivar'dan New York'a Erbil'den Sana'ya kadar vatandaş, dostv e kardeşlerimizin sesini duyabilmek, dualarını alabilmek, desteklerine mazhar olabilmek çok daha önemli.

İyi günde dostu nerede olursa olsun bulursunuz. Dostluğu pekiştiren kötü günlerdir. Dikkat ederseniz Türkiye'deki küçük çaplı bir toplumsal hareket bazılarınca doğru okunamadığı için, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki toplumsal hareketlere benzetildiği için, dost görüntüsü altındaki bazıları ne kadar samimiyetsiz olduğunu anında gösterdi. Kimi uluslar arası medya kuruluşları, kimi Avrupalı siyasiler ve kurumlar olayları anlamadan dinlemeden analiz etmeden biraz da olayları tahrik etmek için anında maskelerini indirdiler. Gerçek yüzlerini de bu arada gösterdiler. Ancak Türkiye'yi tanıyan Türkiye'nin toplumsal yapısını bilen gelişen güçlenen demokrasimizi takip eden özellikle de hükümetimizin samimiyetini gören dost ve kardeşlerimiz süreç boyunca bizlerden desteklerini dünyaya da yapıcı tavsiyelerini esirgemediler.

Son Avrupa Birliği parlamentosunda alın kararı görüyorsunuz. Bunlar şaşırmış ya. Bunlarda dürüstlük diye bir şey yok. Bunlarda ahd-e vefa diye bir şey yok. Sizin bir defa bizimle ilgili böyle bir karar almaya yetkin var mı ya. Sen önce bunu parlamento üyelerin için bu kararı al. Yunanistan'da neler oluyor? İngiltere, Fransa,Almanya'da neler oluyor? Sen bunlara sessiz kalacaksın. Türkiye'de antidemokratik bir eylem yapılacak. İşgal var. Kamu binalarına, dairelerine, kamu araçlarına sivil araçlara karşı eylem yapılacak. Buna karşı koruma kollama görevi yapan güvenlik güçlerine karşı karar almaya yöneleceksin. O zaman siz de antidemokratsınız. Sizin demokrasiye saygınız yok. Sizin bir defa özgürlük tanımınız farklı. Başkalarının özgürlük alanlarına saldıranlara siz destek çıkıyorsunuz.

Siz anti-demokratiksiniz. Böyle bir Avrupa Birliği Parlementosu'nu ben tanımıyorum.

Dürüst olacaksınız. Hakkı savunacaksınız. Uysal koyun olmayacaksınız. Mazlumun yanında duracaksınız ama hakkı tutup kaldıracaksınız.

Dışarıda yapılan bu çalışmalara karşı diri olacağız.

CNN YAYINI

Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarının ve sosyal medya saldırılarının ne kadar örgütlü olduğunu biliyoruz.

CNN “Türkiye mitingine karşı protesto” diyor. Allah'ım büyüksün. Utanmadan sıkılmadan 1-2 saat sonra bunları siliyor. Alanı biliyor, görüyor 1 milyonu aşkın insan vardı orada. Oraya gelenlerin hepsi anti demokratik uygulamalara karşı toplandılar. Onlar vatanına sahip çıktı, o mitinge katılanlar milletine sahip çıktı oraya gelerek.

Bunlara karşı uyanık olacağız.

DÖVİZLİ ASKERLİK NE KADAR OLMALI?

Türkiye'nin dışarıdaki dostlarının sayısını arttıracağız. Yurt dışında her bir mesele sizin meseleniz olmalı. Bulunduğunuz ülkelerde rol model olmalısınız.

Hepinize burada bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim. Şimdi burada açık bir kamuoyu yoklaması yapmak istiyorum.

Dövizli askerliği en son 10 bin Avro düzeyine çektik. Bu konuda şimdi sizin fikrinizi almak istiyorum ama insaflı olun. 17 ay, 12 ay ya da 6 ay askerlik yaparsa ne kadar olmalı. Ona dair insaflı önerilerinizi alayım.

İşte gelen yanıtlar

İtalya- 5112 Euro 5000 euro

Erdoğan: Bunlar pek işime gelmiyor ama neyse…

Avustralya – 3500 euro

Erdoğan: Hesaplara baktığınız zaman siz hiç hesap yapmıyorsunuz. O sizin uçak paranıza yetmez.

Köln – 6500- 8000 euro arası

Berlin – 5100 euro

Belçika: 5000 euro

Bunun ortalamasını bulmak gerekiyor. İşsiz için kalkıp burada ona "daha az para öde" diyemeyiz. Bu ücret ödeyenlere karşı haksızlıktır. Biz buna kutsal bir görev olarak bakıyoruz. Belli bir birikimi eritelim diye yapıyoruz. Buradan gelen gelir şehit aileleri ve gaziler için kullanılıyor. Bu işin bir hayır ayağı da var.

Türkiye'nin tanıtımı için gayretlerimiz devam edecek. Türkiye'den gençlerimizin de oraya gelip sizlere misafir olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

ZORUNLU ASKERLİK YERİNE SİVİL HİZMET GETİRLEBİLİR Mİ?

(Katılımcı sorusu: Belçika'da askeri görev kaldırıldı, sivil görev getirildi. Türkiye'de de benzer bir sistem getirilebilir mi? Akademik alanlarda Avrupalı Türklerin alması gereken çok yol var.)

Bu uygulamayı polislerde yaptık. Öğretmenlerde ve sağlık görevlilerinde de kısmen bu uygulama var. Ama tüm kamu görevlileri için söz konusu değil. Silahlı Kuvvetler yedek subaysız bir sistem istemiyoruz diyorlar. Yine de bu dedikleriniz üzerinde yinde çalışıyoruz. Belçika'nın asker sayısı bizim gibi değil. TSK'nın 200 bin civarında muvazzaf askeri var. Dolayısıyla bu çalışma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber