Çanakkale Tanıtım Merkezi'nde özel günlerde ücret alınmayacak

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nden özel günlerde ücret alınmayacak…

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale Tanıtım Merkezi'nde özel günlerde ücret alınmayacak

· ÇANAKKALE DESTANI TANITIM MERKEZİ'NDEN ÖZEL GÜNLERDE ÜCRET ALINMAYACAK…

· ANNELER VE KADINLAR GÜNÜNDE ÜCRETSİZ FAYDALANILACAK…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı özel günlerde Çanakkale Destanı Tanım Merkezi'nde önceden randevu alınması şartıyla ücret almayacak.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında bütün ziyaretçiler,Anneler Günü'nde anneler, Kadınlar Günü'nde ise bütün kadınlar ücretsiz faydalanacak.

Anneler ve Kadınlar Ücretsiz Faydalanacak

Birebir o zamanki topundan tüfeğine kadar her şeyin aslına uygun olarak Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin salonlarında canlandırıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

“Bir milletin canıyla, kanıyla ve bütün değerleriyle var olma mücadelesi verdiği Gelibolu Yarımadası'na ve Aziz Şehitlerimizin hatırasına olan minnet borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek ve ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Harbi'ni gelecek nesillere ve Dünya'ya, en etkili ve doğru şekilde anlatabilmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz.

Çanakkale ruhunu bütün vatandaşlarımızın da yaşayabilmesi ve anlayabilmesi için giriş ücretlerinde düzenlemelerde bulunduk. Önceden randevu almak kaydıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında bütün ziyaretçilerden ücret alınmayacak. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın ziyaretçilerden, Anneler gününde bütün annelerden, Harp malulü ve gazilerden, engellilerden, şehit yakınlarından, resmi ziyaretçi heyetleri ile merkezin isim yarışmasını kazananlardan giriş ücreti alınmayacak”

Önceden Randevu Almak Kaydıyla Giriş Ücreti Yarıya İnecek

11 film ve 1 sergi salonunun bulunduğu tanıtım merkezine girişte tam biletten 13 lira ücret alındığını önceden randevu almak ve hafta içi olması kaydıyla bu ücreti yarıya indirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bakanlıkların bakanlık düzeyinde yapılan ziyaretleri ile belediye ve seyahat acentalarının yapacakları turlarda tam bilet giriş ücretini 6.50 TL'ye indirdik. Öğrencilerimiz ile er ve erbaşlar ise 3 TL ödeyecek” diye konuştu.

Randevular, Orman ve Su İşleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi linkinden alınabiliyor.

Çanakkale Muharebeleri 11 Farklı Mekanda Anlatılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çanakkale Gelibolu Yarımadası Milli Parkı Kabatepe mevkiinde tesis edilen tanıtım merkezinde, Dünya'da benzeri olmayan hologram ile filmin aynı anda kullanılması tekniği ile Çanakkale Muharebeleri 11 farklı mekanda anlatılıyor. 8 dilde seslendirme yapılan merkezde, muharebe anı ziyaretçilere adeta yeniden yaşatılıyor.

Tesis edilen 11 salonda Nusret Mayın Gemisi'nin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşı'nın tarihe geçen kahramanlığı, 263 rakımlı tepede Mustafa Kemal'in tarihi emri vermesi, kara ve hava muharebeleriyle birlikte diğer yaşananlar canlandırma tekniği ile ziyaretçilere aktarılıyor.

3 bin 593 Öğrenci Gelibolu'da Ağırlandı

Prof. Dr. Eroğlu, Bakanlık olarak 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerini, Çanakkale Destanı'nın önemini kavramaları ve millî şuurlarının güçlendirilmesi maksadıyla Gelibolu'da ağırlandığını belirterek bu kapsamda 3 bin 593 öğrencinin söz konusu parkı gezdiğini söyledi.

Gelibolu Öğrenci Gezileri”ne iştirak eden 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Kamp Alanında misafir edildiğini söyleyenOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanlarının görevli personel eşliğinde gezdirildiğini vurguladı.

170 Bin Kişi Ziyaret Etti

7 Haziran 2012 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni bugüne kadar 170 bin kişi ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber