Arınç: Aşırı güç iddiaları ile ilgili ön rapor hazırlandı/ Video

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, polisin aşırı güç kullandığı iddialarının soruşturulduğunu, ön rapor hazırlandığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHaber TV'nin sorularını yanıtlayan Arınç polis ve güvenlik güçlerinin işbaşında olduğunu, bunların yetmemesi halinde jandarma, yine yetmemeleri halinde illerde 'İl İdaresi Kanunu ile valilere tanınan yetkilerle Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarında bile yararlanılabileceğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu:

"Bizim endişemiz, bizim aldığımız istihbarat, bizzat eylemcilerin kendi içinden ölülerin artmasına yönelik bir çaba sarfettikleri noktasıydı. Buna bir spiker farkında olmadan bir televizyonda söylemiş oldu; 'Ah 3-4 tane de ölü olsaydı ne kadar güzel olacaktı' diye, Ama eylemciler çok profesyonel ve kendi içersinden ölüm olaylarını arttıracak, bunların istismarıyla olayları çığ gibi büyütecek bir çabanın içersinde olduklarını da biliyoruz. Ateşli silahlar ve kafasına vurmak da dahil. Gezi Parkı'nda ağaçlar kesiliyor' burası park olmaktan çıkarılacak' diyerek çevre duyarlılığı ile başlayan masum gösteriler bence tamamen bitmiş, bu gösterileri de başlatanlar da Başbakan'ımızın verdiği sözle artık tatmin olmuş kabul ediyoruz" diye konuştu."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, polisin aşırı güç kullandığı iddialarının soruşturulduğunu, Başbakan Erdoğan'ın da bu görüşü paylaştığını ifade ederken, şöyle dedi:

"Emniyet müdürü, vali ve orada aşırı güç kullanma varsa bununla ilgili soruşturma yapmak üzere; hem mülküye müfettişi hem de polis baş müfettişi görevlendirdi. Bildiğim kadarıyla bir ön rapor tanzim edilmiş durumda ve bunun sonucu mutlaka idari açıdan Bakanlığı'mız, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz yerine getirecektir. Ama şunu açık yüreklilikle söyleyeyim; Orada bu davranış belki olayı büyütmüş, , belki farklı mecralara sürüklemiş olabilir ama daha sonra yapılanları hiçbir şekilde mazur göstermez. Çünkü onun karşılığı böylesine yakıp- yıkmak hiçbir zaman olmamalıydı. Bir defa polis sokakta seyyar satıcı değil, kolluk, güvenlik gücü. Kendisine kanunların vermiş olduğu bütün yetkileri kullanacak. Kimse polisten şikayet etmez. Polisten kim şikayet ediyor, her şeyi yakıp döken; 'Her yer benimdir, hiç kimse bana karışmasın' diyen eylemciler. Kusura bakma, burası Dingo'nun ahırı değil."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, polisin AVM'lere ve otellere girip gaz bombası attığı iddiaları üzerine bir suçlu takip ediliyor suç işledikleri hakkında kesin bilgi ve kanaatlar kaydedilmişse, belki sadece onları yakalamak amaçlı girilmiş olabileceğini söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

"Yoksa masum insanların içinde bulunduğu, alışveriş yapıldığı veya insanların istirahat ettiği bir alana polisin girmesi ve orayı gazlaması, şiddet kullanması hiçbir zaman mümkün değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber