FATİH Projesi tablet alım ihalesi ertelendi

2. Faz Yerel Alan Ağı Kurulumu İşi ihalesi tamamlanırken, Tablet Bilgisayar Seti Alımı ihalesi ise ertelendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde, FATİH Projesi için "2. Faz Yerel Alan Ağı Kurulumu İşi" İhalesi yapıldı.

İhaleye üç ayrı kısım için toplam 14 firma katıldı. 1. kısım için en yüksek teklifi 380 milyon lira ile Koç Sistem verirken en düşük rakamı 180 milyon 558 lira ile HMP-Makhes Tel-Erk Turizm ortaklığı verdi. 2. kısım için Koç Sistem 400 milyon lira ile en yüksek rakamı önerirken, HMP-Makhes Tel-Erk Turizm ortaklığı da 210 milyon lira teklif verdi. 3. kısım için ise yine Koç Sistem 395 milyon lira verirken HMP-Mak Hes Tel-Erk Turizm ortaklığı da 188 milyon 836 liralık teklif sundu.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Mesut Küçükiba başkanlığında gerçekleştirilen ihale, tekliflerin verilmesinin ardından şirketlerin evraklarının uygunluğunun incelenmesi için kapalı oturumla devam etti.

Öte yandan 27 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak ertelenen "Tablet Bilgisayar Seti Alımı" ihalesi ise "firmalardan gelen yoğun talep, katılımcıların ihale dosyalarını hazırlayabilmeleri, açıklama taleplerinde belirtilen hususları tekliflerine yansıtabilmeleri ve rekabetçi teklif hazırlayabilmeleri amacıyla" 24 Haziran saat 14:30'a ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber