Kamuya ait okullar Milli Eğitim'e devrediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Yasa, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar, eğitim merkezleri ve kurslar ile bu okulların bünyesindeki döner sermaye işletmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngörüyor. Yasa, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulları kapsam dışı tutuyor.

Okulların bünyesindeki eğitim merkezi ve kurslar, personel, döner sermaye, motorlu taşıtlar, taşınır ve taşınmaz mallar ile bunlara ait bütçe ödeneklerinin de Milli Eğitim Bakanlığı'na bedelsiz devredilmesini düzenleyen yasa uyarınca, Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri de bakanlığa geçiyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca eleman yetiştirmek için açılmış eğitim merkezleri ve rehberlik kursları hariç, diğer kurslar bakanlığa devrediliyor.

Okulların, eğitim merkezlerinin ve kurslarının sürekli işçi kadrolarında çalışanlar, kadrolarıyla MEB'e devredilecek. Geçmek istemeyen işçilerin kanuni hakları kurumlarınca ödenerek, ilişikleri kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber