Kamu kurumlarının okulları MEB'e devredildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devreden yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı üzerinde 262 milletvekili oy kullanırken, 235 'kabul' 22 'red' oyu çıktı.

Genel Kurul'da kabul edilen Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi İle İlgili Yasa Tasarısı'yla, Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi ile Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile sağlık, tarım ve adalet meslek liseleri Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanıyor. Yasada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullar bu yasanın kapsamı dışında bırakıldı. Okulların bakanlığa devri için Milli Eğitim Bakanlığı, devreden kurum ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 5 kişilik bir komisyon kurulacak. Komisyonca verilecek karar sonucunda taşınmaz malları devir dışı bırakılanlar hariç, okullar ve bünyelerinde bulunan döner sermaye işletmeleri, taşıtlar dahil her türlü taşınır ve taşınmaz malla ve bütçe ödenekleri hak ve yükümlülükleri ile birlikte bedelsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Böylece personel de (memur ve işçi) MEB'e devredilmiş olacak.

Bu yasaya göre, okulların döner sermayelerinin toplamı, 100 milyon YTL'ye çıkarılacak. Bu miktar, Bakanlar Kurulu'nca 10 katına kadar artırılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber