Haber merkezi mobeseden görünce sordu: Ne yapıyor onlar namaz mı kılıyor?

ANTALYA'da 'duran adam' eylemine destek veren 5 kişi, 35 dereceyi aşan sıcaklıkta ayakta kitap okudu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haber merkezi mobeseden görünce sordu: Ne yapıyor onlar namaz mı kılıyor?

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mobese kameralarından yönleri Atatürk Anıtı'na çevrili 5 kişiyi gören haber merkezindeki polis, alandaki sivil görevlilere, "Ne yapıyor onlar, namaz mı kılıyor?" diye sordu.

Taksim'de Erdem Gündüz'ün polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto amacıyla başlattığı ve tüm Türkiye'ye yayılan 'Duran Adam' eylemine, gölgede 35 dereceyi aşan sıcağın olduğu Antalya'dan da destek geldi. Emekli gazeteci Yeşim Ersoy'un saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlattığı 'duran adam' eylemine, çadırlarda kalan gençler de destek verdi.

ÖZAKMAN'IN 'DİRİLİŞ'İ

Yazar Turgut Özakman'ın 'Diriliş' adlı kitabını okuyan Yeşim Ersoy'a destek veren diğer 4 'duran adam' da kavurucu güneş altında kitap okudu. Çadırda kalan bir kadın, kitap okuyup ayakta bekleyen 5 eylemcinin başına bandana sarıp güneşten etkilenmemeleri için tek tek başlarını suyla ıslattı.Çok sıcak olmasına rağmen durmak gerektiğini belirten eylemcilerden Yeşim Ersoy, Özakman'ın 'Diriliş' adlı kitabını okuma nedenini ise, "Diriliyoruz, tam bu ruhu yakalamak üzereyiz. Bundan sonra Atatürk'ün Nutku'nu okuyacağım. Türkiye'de bizim dünyanın örnek aldığı çok iyi bir yol göstericimiz var ve onun gösterdiği yoldan yürüdüğümüz sürece biz başaracağız" diye açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber