Gezi Parkı olaylarında kirli eller

Gezi Parkı Eylemlerinin, Türkiye’ye karşı yapılan uluslararası zayıflatma operasyonu olduğu her geçen gün daha da aydınlanıyor. SAĞLIK-DER Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Başaran, olayların arka planında dönenleri anlattı.

Haber Giriş : 18 Haziran 2013 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK-DER) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Başaran, Gezi olaylarının arka planında dönenleri anlattı. “Yaşanan olaylarının arakasında iç ve dış mihrakların olduğunu açıkça görüyoruz” diyen Başaran, “Eylemcileri ve STK'ları finanse eden faiz lobileri ve SOROS Vakfının dünya üzerinde finanse edildiği kuruluşlar ve Türkiye'de Açık Toplum Enstitüsü ve onların aracılığı ile finanse edilen TESEV gibi bir kuruluş var. Bunların hepsi bir tesadüften ibaret değil. Dış güçler tezgâhlıyor, bu yapılarda maşa olarak kullanılıyor” diye konuştu.

Her ülke farklı argüman

Sözde devrimcilerin her ülke farklı bir argüman üzerinden hareket ettiğinin altını çizen Başaran, “Beyaz Rusya'da kot, Kırgızistan'da lale, Ukrayna'da turuncu devrim, Sırbistan'da gül. Bizde ise güya çevre hassasiyeti alet edilerek yeşil ağaç. Şimdi sormak gerekiyor; Bakırköy Belediyesi sınırlarında kesilen ağaçlara neden ses çıkarılmadı? Bu olay gezi parkından sonra cereyan etti nerede bu çevreciler?” dedi.

Dezenformasyon saldırısı

Türkiye'ye karşı uluslar arası basının açık dezenformasyon uyguladığına dikkat çeken Başaran, “Ülkemizde kırıp dökme, kamu malına zarar verme, ATM'leri ve otobüs duraklarını kırma, camilerde yapılan ahlaksızlıklar olayın amacını ortaya koyduğunu ifade eden Başaran, CNN'in 9 saatlik canlı yayın yaparken, Milli iradeye saygı mitingini 9 saniye vermesi nasıl bir dezenformasyonun olduğunu açıklıyor. Uluslararası yayın yapan televizyonların sadece polisin orantısız güç kullandığını vermesi bir sahtekarlık ürünüdür” şeklinde konuştu.

Türkiye güçlendikçe mihraklar rahatsızlanıyor

Yaşananların tamda Türkiye'nin şaha kalktığı bir döneme denk gelmesinde rastlantı olmadığını vurgulayan Başaran sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülkemizde ekonomik bir kriz yok Mayıs 2013'te 70 milyar doların üzerinde yatırım yapılmış Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü temeli atıldı, dünyanın en büyük hava alanı ihalelisinin yapılmasının ardından bu olaylar cereyan etti. Kimse buna tesadüf demesin. Ayrıca IMF'ye son taksidin ödendi. Kırk yıldır kanayan yara terör bitiyor, faizler yüzde 60'lardan, yüzde 4'lere düştü. Emperyaller buradan da sömürü yapamıyor. Ne hikmetse bu gezi parkı eylemci temsilcileri bu yukarda yapılan ihalelerden de rahatsız derhal iptal edilsin diyorlar. Allah aşkına siz kimlerin adına bu eylemleri organize ediyorsunuz bu vatan hainliğinden başka bir şey değil.”

Hesap yerde kalmaz

Memleketimizin geçmişte yaşadığı acı tecrübeleri hatırlatan Başaran, bu eylemlerin amacına ulaşamayacağını vurgulayarak, “Rahmetli Menderes'in idamı, rahmetli Özal'ın zehirlenmesi, 28 şubat sürecinde muhterem hoca Erbakan'ın hükümetten alaşağı edilmesi, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası. Bunlar bize şunu öğretti, Erdoğan dış mihraklara yem edilemeyecek. Çünkü ciddi bir halk desteği var, bu kez avuçlarını yalayacaklar” diye konuştu.

Gün birlik günü

İlgili STK'ların milletin birlik ve beraberliği için daha aktif rol alması gerektiği çağrısında bulunan Başaran, “Gün koltukları koruma günü değil millet ve memleket adına taşın altına elimizi ve bedenimizi birlikte koyma günüdür” diyerek sözlerini noktaladı.

Milat Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber