Kamu-Sen: Denge tazminatı her ay ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen, memurlar ile ilgili önemli bir duyuru yaparak, devlet tarafından ödenecek olan denge tazminatının her ay ödeneceğini açıkladı.

1 milyon 377 bin memura verilecek denge tazminatı ve mutabakat metninde yer alan diğer konularla ilgili olarak hazırlanan kanun tasarısı taslağı, kabinede yer alan tüm bakanlar tarafından imzalandı. Başbakanlık Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü'ne gönderilen taslak, burada son rötuşları yapıldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ın imzasına sunulacak. 1 Ocak itibariyle her ay ödenecek olan 40 YTL denge tazminatı, Temmuz ayından itibarense 80 YTL olarak her ay ödenmeye devam edilecek.
Taslağa göre;
1- Ek ödeme almayan 1 milyon 377 bin kamu çalışanı 1 OCAK 2006'dan itibaren,
Şubat 2006'da 40 YTL,
Mart 2006'da 40 YTL,
Mayıs 2006'da 40 YTL,
Nisan 2006'da 40 YTL,
Haziran 2006'da 40 YTL denge tazminatı alacaklar.

Taslağın yasalaşmaması nedeniyle Ocak ayına yetişmeyen 40 YTL'nin ilk ödemesi ise Şubat veya en geç Mart ayında geriye dönük olarak yapılacak.
Kamu çalışanları Temmuz ayından itibarense 80 YTL denge tazminatı almaya başlayacaklar. Buna göre,
Temmuz 2006'da 80 YTL,
Ağustos 2006'da 80 YTL,
Eylül 2006'da 80 YTL,
Ekim 2006'da 80 YTL,
Kasım 2006'da 80 YTL,
Aralık 2006'da ise 80 YTL denge tazminatı alacaklar.

2-Ayrıca toplu pazarlıkta Türkiye Kamu-Sen'in önerisiyle gündeme gelen net 5 YTL'lik sendikalılık ödentisi de 1 Ocak 2006'dan itibaren sendikalı kamu çalışanlarına ödenmeye başlanacak.
3- Mutabakat metninde 1250'den 1450'ye çıkarılması öngörülen aile yardımı göstergesi de Türkiye Kamu-Sen'in çabalarıyla, 1500'e çıkarıldı. Düzenlemenin yasalaşmasıyla aile yardımı göstergesi maaş bordrolarında 1500'e çıkarılacak ve yardım bu göstergeye göre 1 Ocak 2006'dan itibaren ödenecek.
4-Mutabakat metninde yer almayan ve yine Türkiye Kamu-Sen'in çalışmalarıyla gündeme gelen sendika aidatlarının vergi matrahına dahil edilmemesi de düzenlemenin yasalaşmasıyla gerçekleşecek. Buna göre sendika aidatları vergiden muaf tutulacak.

Denge tazminatını kimler alacak?

Denge tazminatını Öğretmenler alacak, şube müdürü ve şefler alamayacak Denge tazminatı ödemesi yapılacak olan kurumlar ise şöyle sıralandı:

"Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Kefalet Sandığı dahil), Milli Eğitim, Bayındırlık, Ulaştırma, Tarım, Enerji, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Orman Bakanlıkları, DPT ve Denizcilik ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri, Devlet Personel, Özelleştirme İdaresi ve Özürlüler İdaresi başkanlıkları, Türkiye İstatistik Kurumu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ile bağlı kuruluşları, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Özel Çevre Koruma Kurumu başkanlıkları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro, Orman, Tarım Reformu, Petrol İşleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Aile ve Sosyal Araştırmalar, Kadının Statüsü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Basın Yayın ve Enformasyon, Gençlik ve Spor, Vakıflar, Sivil Havacılık, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, İller Bankası, TODAİE ve Maden Tetkik ve Arama genel müdürlükleri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların bağlı kuruluşları, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları mahalli idare birlikleri ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber