Kaymakamdı vali oldu, hala kooperatif evine kavuşamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Mustafa Malay, 1975 yılında kaymakamlık yaparken üye olduğu kooperatif evine bir türlü kavuşamadı.

31 yıldır ev sahibi olabilmek için kooperatife para yatırdığını belirten Vali Malay, "1975 yılında Sinop'un Gerze İlçesi'nde kaymakamlık yaparken üye olduğum bir kooperatife halen para yatırıyorum. Fakat ev bir türlü bitmiyor. Onun için herkes kooperatife üye olurken dikkatli hareket etmeli" dedi.

Kooperatiflere üye olacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Aydın Valisi Mustafa Malay, kendisinin de kooperatif kurbanı olduğunu söyledi. Kooperatiflerin ev sahibi olmak için iyi bir yol olduğunu fakat dikkat edilmezse mağdur duruma düşebileceğini kaydeden Vali Malay, "1975 yılında Sinop'un Gezre ilçesinde kaymakamlık yaparken bir arkadaşım ziyaretime geldi.

Kendilerinin kooperatif kurduklarını ve çok kısa bir sürede ev sahibi olacaklarını söyledi. Benden de kooperatife üye olmamı istedi. Bende o zaman için tamam demiştim. Ve arkasından bir yakınıma da kooperatife üye yaptım. 700 lira peşin 200 lira taksitle kooperatifin aidatlarını yatırmaya başladım. Fakat bu süre içerisinde hiç binaların yapılacağı yere gitmedim. Ortaklar ve inşaatı yapanlar hakkında bilgim yoktu. Aradan geçen beş altı yıl zarfında kooperatif evleri bir türlü bitmemişti. Ama ben hala aidatımı yatırıyordum. Vali olduktan sonra ilçeyi ziyaret ettim. Kooperatif binalarının yerini öğrenip görmek istedim. Binaların olduğu yere geldiğimde gözlerime inanamadım. Şehirden uzakta, dağın başında, daha yarısına ulaşmamış bir inşaatla karşılaştım. Ve halen o binaların tamamlanmasını bekliyorum. Arada sırada kooperatif aidatını yatırmam için banka yoluyla bildiri geliyor. Bende borcum neyse yatırıyorum. Vatandaşlarımız kooperatife girerken ortaklarını, yerini ve inşaatı yapacakları mutlaka iyi tanımalı. Yoksa tek ümidi olan ev sahibi olma hayalleri de paraları da boşa gidebilir" diyerek vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber