Eski belediyeciye usulsüzlük davası

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevden aldığı eski Projeler Daire Başkanı Nihat Macit hakkında, görevi kötüye kullanmak suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1997-2001 yılları arasında İstanbul'da kurulan akaryakıt istasyonların şehir imar planı tadilatlarında usülsüzlük yapıldığı, ruhsat verilen istasyonların kontrol ve denetiminin yapılmadığı belirtiliyor.

1996-2002 yılları arasında İmar ve Planlama Müdürü olarak görev yapan Nihat Macit'in, tüm imar plan değişikliklerinde olumlu görüş bildirerek Belediye Meclisi'ni yanılttığı, böylece görevini kötüye kullandığı ileri sürülüyor.

İddianamede, ruhsat ve denetim müdürü Fazıl Karasu'nun da, birçok akaryakıt istasyonunda projeye aykırı olarak yapılan ilavelerden sorumlu olduğu belirtiliyor. Karasu'nun da görevi ihmal suçundan 1 yıla kadar hapsi isteniyor. Macit ve Karasu'nun yargılanmalarına İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber