Sağlık personelinin, nöbet ücreti artıyor

20 Haziran'da Meclise sevk edilen tasarıya göre, sağlık personelinin nöbet ücretleri arttırılıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık personelinin, nöbet ücreti artıyor

657 sayılı Kanunun ek 33. maddesinin şu anki hali

Ek Madde 33 - (Değişik madde: 21.01.2010 - 5947 S.K./10. md.)(*)

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında normal, acil veya branş nöbeti tutarak, bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele, izin suretiyle karşılanamayan her bir nöbet saati için (nöbet süresi kesintisiz 6 saatten az olmamak üzere), aşağıda gösterilen gösterge rakamlarının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu hesaplanacak tutarda nöbet ücreti ödenir. Ancak ayda 130 saatten fazlası için ödeme yapılmaz. Bu ücret damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

Bu madde hükmü, üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50 nci maddesinin (e) bendi kapsamında bulunanlar hakkında da uygulanır.

İcap nöbeti tutan ve bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele, izin suretiyle karşılanamayan her bir icap nöbeti saati için, icap nöbeti süresi kesintisiz 12 saatten az olmamak üzere, yukarıda nöbet ücreti için belirlenen ücretin yüzde 40'ı tutarında icap nöbet ücreti ödenir. Bu şekilde ücretlendirilebilecek toplam icap nöbeti süresi aylık 120 saati geçemez.

Bu madde uyarınca yapılacak ödemeler, döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermaye bütçesinden karşılanır.

20 Haziran'da Meclise sevk edilen, Sağlık Bakanlığı teşkilat kanunu tasarısında yer alan hüküm:

MADDE 8- 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bu ücret yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler için yüzde elli oranında artırımlı ödenir.”

Değerlendirme:

Tasarının yasalaşması halinde, nöbet ücreti 3 birimde yüzde 50 arttırımlı ödenecektir. Bu birimler, yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetleridir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber