Nöbette arkadaş kurşunuyla ölen asker toprağa verildi

Vatani görevini yaptığı Diyarbakır'da nöbet sırasında tartıştığı silah arkadaşı tarafından tüfekle vurularak öldürülen 21 yaşındaki er Muhammet Sıddık Çintimar'ın cenazesi, memleketi Erzurum'un Aşkale İlçesine bağlı Gökçebük Köyünde toprağa verildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nöbette arkadaş kurşunuyla ölen asker toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesindeki Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 8 aylık piyade er Muhammet Sıddık Çintimar, 20 Haziran günü nöbet kulübesinde iddiaya göre bir arkadaşı ile tartıştı. Askerler arasında çıkan kavgada yine iddiaya göre G-3 piyade tüfeği ile tek el ateş eden arkadaşı, er Çintımar'ı koltuk altından vurdu. Ağır yaralanan Çintimar, helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Muhammet Sıddık Çintimar kurtarılamadı.

Çintımar'ın hava yolu ile Erzurum'a getirilen cenazesi bugün sabah saatlerinde havalimanından alınarak baba ocağı olan Erzurum'un Aşkale İlçesine bağlı Gökçebük köyündeki evine götürüldü. Annesi Saliha ile babası Mehmet Çintımar ile 8 kardeşi gözyaşları ve ağıtlarla tabuta sarıldı. Baygınlık geçiren anne ve kız kardeşine sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Saliha Çintımar, "Oğlum bayramda izine geleceğini söyledi. Aradan birkaç gün geçmeden cenazesi geldi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Yüreğim yanıyor" dedi.

"İçim yanıyor. Dayanamıyorum" diyen babası Mehmet Çintımar'ın kollarından tutan Vali Ahmet Altıparmak, "Dayanılacak bir şey mi? 'Dayan' diyebilir miyim ben sana? Evlat acısına dayanılır mı?" dedi. Köy meydanında kılınan cenaze namazına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, Aşkale Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Yaptırmış da katıldı. Cenaze namazının ardından bayrağa sarılı tabutu askerler tarafından taşınan Çintımar'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber