Başbakanlık personelinin ek ödemesi kaldırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık personeline her ay maaşlarıyla birlikte verilen ve derecelerine göre yaklaşık 150 YTL'ye varan "ek ödeme" yeni tasarıyla kaldırılıyor.
Hükümet, memurlara verilecek "Denge Tazminatı"nda yeni düzenlemeyle maaş artışına giderken, tasarıda bazı yeni düzenlemelerin de yer aldığı bildirildi. Tasarıya göre, Başbakanlık Merkez Teşkilatı kadrolarında çalışan memurların (Kadro karşılığı sözleşmeli personel ve Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi kadrolarında çalışanlar ile Başbakanlıkta görevli emniyet mensupları dahil) fazla çalışma ücretleri yeniden düzenleniyor.

Buna göre, bu personele normal mesai saatleri dışında çalıştıkları her saat için, bütçe kanunlarında yer alan fazla çalışma ücreti, 15 ila 11'inci derecelerden aylık alanlara 2 katı, 10 ila 7'nci derecelerden aylık alanlara 2,5 katı, 6 ila 4'üncü derecelerden aylık alanlara 3 katı, 3 ila 1'inci derecelerden aylık alanlara 3.5 katı ve ayda 50 saati geçmemek üzere, Başbakanlıkça tespit edilecek usul ve esaslar çerçevesinde fazla çalışma ücreti ödeneceği öngörülüyor.

Değişiklikle Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin ek ödeme şeklinde her ay maaşları ile birlikte aldığı, derecelerine göre yaklaşık 150 YTL'ye yakın ödemenin ortadan kaldırıldığı belirtildi. Bu değişikliğin Maliye Bakanlığı'nın ısrarlı önerisi üzerine yapıldığı ifade edildi. Değişiklik, Başbakanlık personeli arasında huzursuzluk yaratırken, Maliye Bakanlığı'nda "ek ödeme artı fazla mesai uygulamasının devam ettiği" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber