SHÇEK Görevde Yükselme Yönetmeliği değişti.

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "iki" ibareleri "üç" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 25 ? Kurum dışından yapılacak atamalarda;

a) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarda görevli personelden bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan, görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalarda aranan şartları taşıyanlardan ve bu unvanları elde etmiş olanlardan aynı unvanla veya istekleri halinde hiyerarşik kademe bakımından daha alt bir göreve genel hükümlere göre, naklen atama yapılabilir.

b) Kuruma, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atanacaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C) ve (D) bentlerinde belirtilen disiplin cezalarını almamış olmaları; son yıl sicili ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının (70) puandan aşağı olmaması şartı aranır."

Yürürlük

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber