TMO Vize'de alım yapacak

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO )bu yıl geçici olarak Vize'de alım yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TMO Vize'de alım yapacak

Vize Ziraat Odası Başkanı Demir Aypar Erker; "10 yıllık mağduriyeti sona erdirdik. TMO bu yıldan itibaren Vize'de alım yapacak" dedi.

2 yıl yoğun çalışmalarından sonra TMO'nun Vize'de alım yapacağını belirten Başkan Erker; "Vize'de ofisin yeniden açılması, sadece çiftçinin değil tüm Vize'nin menfaatinedir. Vize'nin ekonomisi tarıma dayalı bir ekonomidir. Kazanamayan bir çiftçi Vize esnafına katkıda bulunamaz. Kazanamayan esnafta ayakta duramaz. 10 yıl önce ofisin kapatılması ve arazisinin satılması çiftçilerimizi nasıl mağdur etmiştir. Hatırlayalım. Yoğun tır trafiğinin olduğu daracık karayolundan Saray'a ve Pınarhisar'a traktörlerle olumsuz şartlarda buğday taşımak zorunda kaldılar. Yıllarca çevre ofislerde kuyrukta beklemek, gerektiğinde römorklar üzerinde yatmak zorunda kaldılar. Ürününü çevre ofislere götüremeyen küçük çiftçiler ürünlerini tüccara düşük fiyatla satmak zorunda kaldılar. Bu temel sorunların yanında Vize'de ofisin olmamasını fırsat bilen tüccar görünümlü dolandırıcıların tuzağına düşüp bir yıllık alın terlerinin karşılığı olan ürünlerini kaybetmek zorunda kaldılar. Yaşanan bütün olumsuzlukları görmemezlikten gelemezdik. Geçmişte yapılan hataların bedelini çiftçilerin ödemesine çiftçileri temsil eden kuruluş olarak kayıtsız kalamazdık.

Çiftçilerimizin bu çilesinin sona ermesi için 2 yıl boyunca Tarım Bakanlığı Müsteşarı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve Türkiye Ziraat odaları Birliği Başkanı ile Ziraat odası Başkanı sıfatıyla görüşmelerde bulundum. Vize çiftçisinin mağduriyetini sözlü ve yazılı olarak kendilerine ifade ettim. Haklı gerekçelerimizi yetkililere ısrarla duyurarak konuya dikkatlerini çektik. Sonuç olarak talebimiz dikkate alınarak Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün olumlu görüş bildirmesi sonucunda Tarım Bakanımızın da onayı ile çiftçimizin 10 yıllık mağduriyetini sona erdirdik.

"SADECE BUĞDAY ALIMLARI RANDEVULU YAPILACAK"

Değerli çiftçilerimiz ofis bu sene buğday alımlarını sadece randevulu sisteme göre yapacaktır. Çiftçilerimiz Vize Ziraat odasına giderek randevularını rahatlıkla alabilirler. Personelimiz randevu alma konusunda çiftçimize gerekli katkıyı verecektir. Ofis 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihleri arasında buğday alımı yapacaktır. Bizlere düşen görev geçici alım merkezi olarak açılacak olan ofisi tekrar kalıcı hale getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle Toprak Mahsulleri Ofisinin açılmasına duyarlılık gösteren, tüm kurum ve kuruluşlara, Mahalle ve Köy muhtarları ile Siyasi parti temsilcilerine teşekkür eder, saygılarımı sunarım" kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber