Zonguldak Valisi sendikacının konuşmalarına sinirlenip salonu terk etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ile Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu'nda bir sendikacının konuşmasında, ''Türkiye'nin halkları'' ifadesini kullanmasına tepki göstererek, salonu terk etti.

MMO Lokali'nde yapılan olağan genel kurulun açılışında, başkanlık divanının seçilmesinin ardından oda temsilcileri ve talepte bulunan sendikacılar konuşma yaptı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Sekreteri Özgür Nizam, Türkiye'nin emek açısından zor süreçler yaşadığını savunarak, şöyle dedi:
''Emekte, geçmiş kazanımların da kaybedildiği dönemde bulunuyoruz. Enerjideki açmazlarımızı sağlıkta da yaşıyoruz. Madenlerimiz, başta Türkiye'nin halklarının olmak üzere tüm insanlığa ait kamusal alanlardır ve savunulmalıdır. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız'' Konuşmasını tamamlayarak kürsüden ayrılmak isteyen Nizam'a Vali Erkmen tepki göstererek, ''Türkiye'nin halkları'' ifadesini açıklamasını istedi.

Nizam'ın ''Sayın Başbakanımız bunu size daha iyi açıklayabilir. Türkiye'de pek çok halkın yaşadığını biliyoruz. Laz, Çerkez, bunlar Türkiye'nin halklarıdır'' ifadesi üzerine Vali Erkmen, ''Burası demokratik platformudur, siyasi kürsü değildir. Öyle hareketler olmaz burada'' deyip tepki göstererek, Gonca ile birlikte salondan ayrıldı.

''YASAL VE İDARİ İŞLEMLER YAPILACAK''

Vali Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nizam'ın konuşması sırasında sürekli, ''Türkiye'nin halkları'' gibi kavramlar kullandığını ifade ederek, ''Türkiye'de hangi halk, ne için mücadele ediyor? Tepkimiz bunaydı. Konuyla ilgili yasal ve idari işlemler yapılacak. Nizam'ın konuşmasına en son müdahaleyi benim yapmam gerekirdi. Ancak kimseden ses çıkmayınca tepkimi gösterdim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber