Devlet 'güler yüzlü' memur arıyor

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumlarına "beyaz masa" projesi uzun süredir gündemde olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilememişti. Başbakanlık işi hızlandırdı.
Geçen hafta bütün bakanlıklara bir yazı gönderip beyaz masada oturacak "güler yüzlü" personelin isminin bildirilmesini istedi.

Bakanlıklar şimdi harıl harıl beyaz masaya oturacak güler yüzlü personel arıyor. Uygun kişiyi bulabilmek için bütün teşkilat harekete geçirildi.

Uygulama sadece bakanlıkları değil, tüm kamu kurumlarını kapsıyor. Devlet kurumlarının hemen girişine kurulacak beyaz masada oturacak memur, içeri giren vatandaşı güler yüzle karşılayıp sorunlarını dinleyecek. Ardından da vatandaşın sorununu çözüp mutlu bir şekilde binadan ayrılmasını sağlayacak. Tabi çay kahve ikramı da unutulmayacak.

Sorunların sadece güler yüzle çözülemeyeceği bilindiği için, temsil yetkisi verilecek personelde bilgi birikimi de aranıyor. Her iki özelliği birden taşıyan personeli bulmakta zorlanan bakanlıkların kimi güler yüzlü personeline bilgi yüklerken kimi de iyi yetişmiş elemanına güler yüzlü davranış teknikleri vermeye başladı. Uygulama 24 Şubat'ta başlıyor. Güler yüzlü devlet modelini merak edenler, bu tarihten sonra gördükleri ilk kamu binasından içeri girip yeni sistemle tanışabilir.

erdoğan süzer/bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber