Diyabet hastaları için geliştirilen yöntem sinir hasarında kullanıldı

Gaziantep'te, iğne batması sonucu bacağında travmaya bağlı sinir hasarı oluşan genç, diyabet hastaları için geliştirilen cerrahi yöntemle ağrılarından kurtuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 21:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Gaziantep'te, iğne batması sonucu bacağında travmaya bağlı sinir hasarı oluşan ve acıları ilaçla dindirilemez hale gelen genç, diyabet hastaları için geliştirilen cerrahi yöntemle tedavi oldu.

Gaziantep'teki özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siirt'te kazayla bacağına batan iğne nedeniyle acıları dayanılmaz hale gelen Burak Kayar, gittiği bazı hastanelerde rahatsızlığına çözüm bulunamayınca Gaziantep'e geldi.

Medical Park Hastanesine başvuran Kayar, plastik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Bülent Kale'nin diyabet hastaları için bulduğu, travmatik sinir nöropatisinde (travmaya bağlı sinir hasarı) ilk kez denenen yöntemle ağrılarından kurtuldu.

Kale, hastanın daha önceki tetkiklerinin incelenmesi ve yapılan muayenesinde özellikle diz altından ayağa kadar uzanan bölgedeki sinirlerde hem motor hem de duyusal kayıp yaşandığını, bunun şiddetli sinir ağrısı oluştuğunu ve sinirde kalıcı hasar gelişmeye başladığını gördüklerini belirtti.

Kullandığı ağrı kesiciler fayda etmeyen ve ağırlarından uyuyamaz hale gelen hastaya müdahale ettiklerini ifade eden Kale, şunları kaydetti:

"Hastamızda, daha önce görev yaptığım GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesinde doktor arkadaşlarımla diyabetik hastalarda yara oluşmasının önlenmesi ve oluşan yaraların tedavisi için geliştirdiğimiz cerrahi tekniği uygulamaya karar verdik. Hastadaki belirtilerin tıpkı diyabet hastalığına bağlı nöropatik bulgular vermesi üzerine daha önce keşfettiğimiz bu yöntemi denedik. Travmaya bağlı sinir hasarında da bu yöntemin uygulanabileceğini ve sonuçta fayda görebileceğini düşündük. Bu yöntemi benzer klinik özellikler göstermesi nedeniyle bu tür vakada ilk kez uyguladık. Ameliyat sonrası hastanın ağrı şikayetinin ortadan kalktığını, narkotik ilaçlara ihtiyacının kalmadığını, motor ve duyusal fonksiyonlarının geriye döndüğünü net bir şekilde gördük."

- "Uyuyabiliyorum ve yemek yiyebiliyorum"

Kayar da yaklaşık 3 ay önce baldırına batan iğnenin siyatik sinirine zarar vermesi sonucu ayağının tamamen uyuşmaya başladığını, olaydan 10 gün sonra da ayağında "dayanılmaz" olarak nitelediği ağrılar başladığını belirtti.

Rahatsızlığı nedeniyle birçok hastaneye gittiğini, kendisine verilen ağrı kesicilerin faydasını görmediğini ifade eden Kayar, bu nedenle ayağının üstüne basamadığını, yürüyemediğini, uyuyamadığını ve yemek bile yiyemez hale geldiğini vurguladı. Başvurduğu hastanede doktorun farklı bir teknik deneyeceğini belirttiğini vurgulayan Kayar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk kez denenen yöntemi ağrılarımın gideceğini düşündüğüm için kabul ettim. Ameliyat olduktan bir süre sonra ayağımı yeniden hissetmeye başladım. Ağrılarım da yavaş yavaş azaldı. Artık bütün işlerimi kendim yapabiliyorum. Uyuyabiliyorum ve yemek yiyebiliyorum."

Baba Bayram Kayar da ağrıları nedeniyle acı çeken oğlunun canına kıyacak noktaya geldiğini savunarak, "Çektiği acı nedeniyle bacağının kesilmesini bile isteyen oğlum artık yeniden hayata döndü" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber