Polisler biber gazından etkilendi

Tekirdağ’da, polislere toplumsal olaylara müdahale eğitimi sırasında bazı polisler, atılan biber gazından etkilendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisler biber gazından etkilendi

Tekirdağ'da, polislere toplumsal olaylara müdahale eğitimi sırasında bazı polisler, atılan biber gazından etkilendi. Gazdan etkilenen polislere ilk müdahaleyi ise meslektaşları suyla yaptı.

Gezi Parkı olaylarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, çevik kuvvet dışında görev yapan polislere de toplumsal olaylara müdahale eğitimi verilmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 750 polis memuruna eğitim verilmeye başlandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Adalı ve yardımcısı Tarık Tekin tarafından trafik, asayiş başta olmak üzere şubelerde görev yapan polis memurlarına 75. Yıl Spor Tesisleri'nde eğitim verildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Adalı, eğitime katılan polislere toplumsal olaylarda yapılması gerekenleri anlattı. Çevik Kuvvet Müdür Yardımcısı Tarık Tekin ise, uygulamalı olarak gaz maskesi ve çevik kuvvet aletlerinin kullanımını anlattı.

Tekin, eğitimlerin sonunda gaz bombası atarak polislerin maskelerini ne kadar hızda taktıklarını test etti. Eğitimler esnasında maskelerini takmakta geciken bazı polisler gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen polislere arkadaşları suyla ilk müdahaleyi yaptı. Gazdan etkilenen bir bayan polisin yüzüne arkadaşları su döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber