Lise öğrencisi Damla Şen'in öldüğü trafik kazası davasında : 5 yıl hapis

İki araç sürücüsünün yargılandığı davada, Mehmet Karataş 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Ahmet Çeyil'in ise beraatine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencisi Damla Şen'in öldüğü trafik kazası davasında : 5 yıl hapis

İstanbul'da lise öğrencisi Damla Şen'in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin, iki araç sürücüsünün yargılandığı davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Karataş'ı 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, diğer sanık sürücü Ahmet Çeyil'in ise beraatine karar verdi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Mehmet Karataş ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, davanın esasına ilişkin savunması sorulan sanık Mehmet Karataş'ın avukatı Cengiz Erdoğan, İstanbul Adalet Sarayı'nın yapımı sırasında hafriyat taşıyan kamyonların, molozlarını kazanın meydana geldiği otobana döktüklerini ve yağan yağmurun etkisiyle moloz artıklarının balçık şeklinde çamur oluşturarak kazaya sebebiyet verdiğini söyledi.

Avukat Erdoğan, dosyayı inceleyen bilirkişilerin bu hususa hiç değinmediklerini ifade ederek, ayrıca yolda tehlikeyi gösterir bir uyarı levhası bulunmadığını, bu nedenle de olay yerinde bir çok kaza yaşandığını iddia etti. "Bilirkişi raporu gerçeği yansıtmıyor. Kazaya sebep olan dış nedenler olduğu çok açık şekilde bellidir" diyen avukat Erdoğan, asli failin müvekkilinin olmasının ağır bir isnat olduğunu öne sürerek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Mehmet Karakaş ise takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığın olay günü kullandığı aracı ile zemini ıslak ve çamurlu olan bölünmüş karayolunda hızını yol ve trafik şartlarına uyum sağlayacak biçimde ayarlamadan, kontrolsüzce, tehlike arz edecek şekilde hızla seyrettiğini, bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek önde seyreden minibüsün arkasına ve yol kenarındaki bariyerlere çarparak "dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareketle" asli kusurlu olarak Damla Şen'in ölümüne ve birden fazla kişinin de yalanmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Heyet, sanığın "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan heyet, sanığa verilen cezayı 5 yıla düşürdü. Sanık Mehmet Karataş'ın ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer sanık minibüs sürücüsü Ahmet Çeyil hakkında ise olayda kusurunun bulunmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber