'Gavur müziği' skandalı soru önergesi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu'nun, Pavorotti CD'sini dinleyen sanatçılara müdahale edip etmediğini sordu.

Şimşek, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Ankara Radyosu Çoksesli Korosu'nun Yunanistan'ın Selanik kentinde verdiği konserden dönerken, Erenoğlu'nun otobüste dünyaca ünlü sanatçı Pavorotti'yi dinleyen sanatçılara "Bu kadar gavur müziği yeter" diyerek müdahale ettiği iddialarını gündeme getirdi.

Erenoğlu'nun, Pavorotti'yi dinleyen sanatçıları "vatan hainliği" ile suçlayıp suçlamadığını soran Şimşek, konunun iletildiği TRT Ankara Radyosu Müdürü Şenol Göka'nın ise sanatçılara "İstediğiniz makama başvurabilirsiniz ama sonuçlarına katlanırsınız" şeklinde yanıt verip vermediğini öğrenmek istedi.

CHP'li Şimşek, şu sorularının cevaplandırılmasını istedi:

"Koro sanatçılarına hakaret eden, moral ve motivasyonunu bozan Ankara Radyosu Çoksesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu'nun görevden alınması düşünülmekte midir? Ankara Radyosu Müdürü Şenol Göka ile ilgili idari bir işlem yapılacak mıdır?

Erenoğlu, herhangi bir dalda müzik eğitimi almış mıdır? TRT Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerinde müzik ile ilgili kaç birim vardır?

Bu müdürlüklerde, idarecilik görevini yürütenlerin kaçı müzik eğitimi almıştır? Söz konusu yöneticiler hangi okullardan mezun olmuştur?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber