Edirneli Romanlardan Adana Valisi Coş'a büyük tepki

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un bir konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Çingene kahramanlıklarını anlatmaya kalkıştığı zaman hırsızlıklarından bahsedermiş' kullanması, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin tepkisini çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirneli Romanlardan Adana Valisi Coş'a büyük tepki

Dernek Başkanı Turan Şallı, "Bu söz, etnik kimlik olarak Romanlara ağır hakaret anlamını taşımaktadır" dedi.

Coş'un açıklamalarını 'talihsizlik' olarak değerlendiren Şallı, internet üzerinden gördüğü açıklamaları, yazılı bir açıklama yaparak eleştirdi. Coş'u özür dilemeye davet eden aksi takdirde kendisini mahkemeye vereceklerini ifade eden Şallı, her toplumun bir hassasiyetini olduğunu ifade erek şunları söyledi.

'ÖZÜR DİLESİN YOKSA MAHKEMEYE GİDECEĞİZ'

"Adana Valisi Hüseyin Avni Coş birine öfkelenmiş, kızmış, adeta coşmuştur. Romanlar için kötü benzetme kullanmasını hiç şık bulmuyoruz ki, kamu görevlisi bir valinin bu sözü söylemesi asla kabul edilemez. Romanları aşağılamak, küçümsemek, toplumda Romanlar hırsız algısı yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Ülkemizin son yaşanan huzursuzluklara Roman toplumunu dahil edecek söylemlerden uzak durulmasında yarar görmekteyiz. Devletine, bayrağına en kuvvetli bir şekilde bağlı olan Roman toplumunda rahatsızlık yaratmıştır. Adana valisinden bu konuda özür bekliyoruz. Aksi takdirde valiyi mahkemeye vereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber