Başbakanlık çalışanları, 'fazla çalışmalarının' kesilmesine tepkili

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan 'denge tazminatı' kanun tasarısı Başbakanlık'ta krize yol açtı. Başbakanlık personeli, 'fazla çalışma' adı altında verilen ek ödemelerin kaldırılması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, tasarıda değişiklik yapılmasını istedi.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan 'denge tazminatına yönelik tasarı', Başbakanlık'ta mini krize neden oldu. Başbakanlık personeline 'fazla çalışma' adı altında verilen ek ödemenin kaldırılmasını da öngören tasarıya tepki gösteren çalışanlar, Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı. Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan personel mektubunda, Maliye Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemenin geri çekilmesini isteyerek, 'fazla çalışma' adı altında verilen ek ödeme uygulamasına devam edilmesini talep etti.

Denge tazminatına yönelik tasarıyla 3056 sayılı kanunun 31. maddesinin 1. fıkrasının ilk cümlesi şöyle değiştiriliyor:

"Başbakanlık Merkez Teşkilatı kadrolarında çalışan memurlara normal mesai saatleri dışında çalıştıkları her saat için bütçe kanunlarında yer alan fazla çalışma ücretinin 15 ila 11. derecelerden aylık alanlara 2 katını, 10 ila 7. derecelerden aylık alanlara 2.5 katını, 6 ila 4. derecelerden aylık alanlara 3 katını, 3 ila 1. derecelerden aylık alanlara 3.5 katını ve ayda 50 saati geçmemek üzere Başbakanlık'ça tespit edilecek usul ve esaslar çerçevesinde damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan fazla çalışma ücreti ödenir."

Sözkonusu değişikliğin hayata geçmesi halinde Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin 'fazla çalışma' adı altında her ay maaşlarıyla birlikte aldığı ödeme ortadan kalkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber