Sayıştay inceledi: 19 Mayıs'ın hesapları mevzuata uygun

Haber Giriş : 31 Ocak 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu'nun isteği üzerine inceleme yapan Sayıştay, 'incelenebilen işlemlerde' mevzuata aykırılık bulmadığını bildirdi

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu, "İvedilikle inceleme yapın" diye başvurduğu Sayıştay'dan, "19 Mayıs Üniversitesi'nde incelenebilen işlemlerde mevzuata aykırı işlem bulunamamıştır" yanıtını aldı.

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, "Sayıştay'ın raporuyla 19 Mayıs Üniversitesi'ne yöneltilen suçlamaların gerçekleri yansıtmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Kamu zararı yok

Meclis adına denetim yapan Sayıştay'ın geçen hafta TBMM Başkanlığı aracılığıyla komisyona gönderdiği 123 sayfalık raporda, 23 iddiadan 17'sinin mevzuata uygun olduğu, 2'sinin aykırı, kalanlar için de süre yetersizliği ve kesin bulguya ulaşılamaması nedeniyle kanaat oluşturulamadığı belirtildi.

Sayıştay Başdenetçileri Cengiz Caba ve Hasan Karaman'ın hazırladığı raporda, ayrı başlıkla incelenen "sendikal sözleşme" konusunda kanuna aykırılığa rastlanmadığı ve kamu zararı oluşmadığı ifade edildi.

Raporda, mevzuata aykırı iki konu; "Ankara Atak Sokak'taki 'irtibat bürosu' masraflarının tümümün Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesi'nden ödenmesi ve temizlik işçilerinin idari görevlerde çalıştırılması" olarak ifade edildi.

Raporda, süre yetersizliği ve kesin bulguya ulaşılamadığı için bir kanaate varılamadığı belirtilen konular da, "Geçici işçi sayısının üzerinde geçici işçi istihdam edilmesi, mülkiyeti üniversiteye ait olup da kiraya verilen bina ve tesislerin ısıtma, telefon, bakım onarım masraflarının yine üniversite kaynaklarından karşılanması, üniversite personelinin hatalı işlemleri nedeniyle yargı kararı ile yapılan ödemelerin kusurlu personele rücu edilmemesi, üniversite aleyhine düzenlenen idari para cezalarının üniversite kaynakları ile ödenmesi" şeklinde belirlendi.

Rapor istenmişti
Komisyon, 21 Aralık 2005'te, TBMM Başkanlığı aracılığıyla, Sayıştay'dan 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki usulsüzlükler için inceleme ve denetim yapmasını ve hazırlanan raporun derhal gönderilmesini istemişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber