Başak Sigorta özelleştirmesi bu hafta yapılacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme programında bulunan Başak Sigorta A.Ş'nin yüzde 56.67, Başak Emeklilik A.Ş'nin de yüzde 41.00 oranındaki kamu hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin, bu hafta yapılması öngörülüyor.
Alınan bilgiye göre, blok olarak özelleştirilecek iki kuruluş için ihalenin, Perşembe günü yapılması hedefleniyor.
Geçici teminat bedeli 7.5 milyon dolar olarak belirlenen ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
İhaleye ilişkin son teklifler, 11 Ekim 2005 tarihinde alınmış ve ardından Hazine tarafından pazarlık görüşmelerine devam edilmesi uygun görülen teklif sahipleri belli olmuştu.
Başak Sigorta ve Başak Emeklilik için teklif veren firmalar firmalar, Ak Sigorta, Aksa Oyak Holding, Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, TBIH Financial Servises Group N.V, Groupama İnternatiol ve Liberty Mutual Insurance Company olarak sıralanıyor.

İKİ ŞİRKETE TEK TEKLİF
Bu arada şirketlerdeki idari hisselerinin birlikte blok satışı nedeniyle verilecek teklifler, iki şirketteki idare hisseleri için geçerli olacak, her şirket için ayrı teklif verilmeyecek.
İhale bedeli olarak teklif edilen tutar, sözleşme imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli seçenekte ihale bedelinin asgari yüzde 50'si peşin, bakiye ana para borcu, azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 24 ayda ve eşit taksitlerle, bakiye ana para üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla ödenebilecek.

İKİZ KULELER'DE DEVİR ZAMANI
Öte yandan TEKEL'e ait İkiz Kulelerin devrinin de gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Devir için süre bugün dolarken, herhangi bir süre uzatımı alınmaması durumunda devrin bugün gerçekleşebileceği vurgulanıyor.
İkiz Kuleler için geçtiğimiz yılın Temmuz ayında yapılan ihalede, en yüksek teklifi 100 milyon dolar ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) vermişti. Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan da Eylül ayında satışa onay çıkmıştı.
TOBB, İkiz Kuleler'in bedelini peşin veya vadeli ödeyebilecek. Vadeli seçenekte yüzde 40'ı peşin, 12 ayda 1 ödemeli, 36 ayda vade farkı ile birlikte ödeme yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber