Kadınlar afete hazır

İzmir Kent Konseyi'nin Kadın Meclisi üyeleri, aldıkları afet eğitimi ile enkazdan çıkma, müdahale öncesinde kazazedeler arasında öncelik belirleme, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, depreme hazırlık, nefes-bilinç kontrolü ve yangın gibi konularda hayati bilgiler edindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınlar afete hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesindeki Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu tarafından yürütülen Toplum Afet Gönüllüleri eğitimi, renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde hem teorik hem de uygulamaları eğitim alan kadınlar, herhangi bir afet durumunda öncelikle neleri yapmaları ve neleri yapmamaları gerektiğini öğrendi.

Enkazdan çıkma, "triyaj" (müdahale öncesinde kazazedeler arasında öncelik belirleme), deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, depreme hazırlık, nefes- bilinç kontrolü, yangın gibi konularda bilgi edinen kadınlar, artık kendilerini daha güvende hissettiklerini söyledi. Çoğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursu öğrencisi olan kursiyerler, Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesindeki köpek eğitim merkezini de ziyaret ederek, çeşitli depremlerde görev yapan ve hayat kurtaran özel eğitimli köpekleri daha yakından tanıdı.

Ücretsiz eğitimlerde bugüne kadar yaklaşık 300 kadına eğitim verildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen projeyle kadınların, afet anında koruma refleksiyle hareket etmeleri yerine olaylara bilinçli ve soğukkanlı müdahale etmelerinin sağlanması hedefleniyor. Ücretsiz eğitimlere katılan kadınlar, edindikleri bilgileri aileleri ve çevreleriyle de paylaşarak toplumsal bilincin artmasına katkıda bulunacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber