Yıldırım: 500 bin telefon kullanılamaz hale geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kayıt dışı telefonların kayıt altına alınması işleminde 20 milyon telefondan 500 bininden uyarı çağrılarına yanıt alınamadığını, bugün itibarıyla bu telefonların artık kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Yıldırım, gazetecilerin kayıt dışı telefonların bugün itibariyle görüşmeye kapatılması ve süre uzatımının söz konusu olup olmayacağına ilişkin sorusunu yanıtladı. Yıldırım, şunları kaydetti;

"12 Temmuz 2005 tarihinde kayıt dışı, seri numarası kopyalanmış veya çalıntı telefonların kullanılmasının önüne geçen ve bunları kayıt içine alan bir yasa çıktı. Bu yasanın uygulaması 12 Aralık 2005'te başladı.

Şu anda geldiğimiz durum; yaklaşık 20 milyon kopyalanmış veya kayıt dışı yollarla Türkiye'ye girmiş telefon var. Bu telefonların bugüne kadar sadece 500 bininden yapılan uyarı çağrılarına karşı cevap alınamadı ve bu telefonların bir çoğunun geçmişte alınmış hali hazırda kullanılmayan telefonlar olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla sürenin uzatılması söz konusu değil. Kanunla, istenilen maksada ulaşıldı. Büyük oranda bu telefonlar kayıt altına girdi."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber