Emekli öğretmen 'Erdemir Dede' nin gizemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun yıllar biriktirdiği trilyonluk ERDEMİR hisseleri nedeniyle kamuoyunda "Erdemir Dede" olarak tanınan ve geçen kasım ayında vefat eden emekli öğretmen Hilmi Güner'in ardında bıraktığı tartışmalar sürüyor.

Hilmi Güner'in Avukatı Olcay Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alacaklı taraf ile müvekkilli arasında imzalandığı iddia edilen senet için "İmza müvekkilime ait. Ancak bunun borçlanma karşılığında imzalandığına inanmıyorum" dedi.

Bozkurt, alacaklı General Factoring Leasing Şirketi'nin, Güner'in 2004 yılında, 20 kurucu ERDEMİR hissesini aldığını, bunun karşılığında uzun yıllar biriktirdiği ERDEMİR hisselerini vereceğini, bu doğrultuda da imzaladığı 2 milyon 200 bin avroluk iki senedi teminat gösterdiğini iddia ettiğini belirtti. Bu olayın hemen ardından icra kanalıya haciz işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bütün banka hesaplarına bakıldı, gizli kasaları arandı. Karşı tarafın Güner'e devrettiklerini iddia ettiği bu kurucu hisseler bulunamadı. İMKB veya başka bir resmi kurum, kuruluşta da böyle bir devir ile ilgili belge bulunamadı. Ölmeden önce vasiyetini ben hazırladım. Ayrıca, alacaklı şirket de mahkemeye herhangi bir belge sunamıyor. Böyle bir senet imzalanırken en azından bir protokol yapılırdı. Ortada böyle bir şey de yok. Kaldı ki Güner'in, bu kişilik yapısı itibariyle bu rakamı imzalaması mümkün görünmüyor." Açtıkları "dolandırıcılık ve emniyeti suiistimal", "borçtan kurtulma" ile çeşitli vasiyet ve alacaklı şirketin açtığı davaları içeren 11 ayrı duruşmanın halen devam ettiğini belirten Avukat Bozkurt, "Asliye Hukuk, Asliye Ticaret ve Sulh Hukuk mahkemelerinde davalar devam ediyor. Henüz sonuçlanan bir dava yok. Ancak imzalar gerçek ve Güner'e ait. Bu senedi nasıl imzaladı bilemiyorum. Bunun için dava açtık. Buna mahkeme karar verecek" dedi.

Ereğli'de öğretmenlik yaptığı yıllarda ERDEMİR hisselerini toplayan emekli öğretmen Güner'in, 3-4 milyon YTL serveti olmasına karşın yoksul bir hayat yaşadığı iddia ediliyor. 90 yaşında ölmeden önce Alsancak'ta bir apartmanın çatı katında yaşayan Güner, İzmir'de "Erdemir Dede" olarak tanınıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber