Sosyal medyaya 'cepten' giriyoruz

Akıllı telefon ve tabletler, sosyal medyayı kullanım alışkanlıklarımızı hızla değiştiriyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türkiye'deki sosyal medya müdavimlerinin çoğu geçen aya bilgisayardan Facebook'a bağlanırken bu ay cepten bağlanmaya başladı. Twitter'da ise mobil cihaz kullanıcıları önde olmaya devam ediyor.

TÜRKİYE'DE şu anda 31 milyon Facebook, 9.6 milyon ise Twitter kullanıcı bulunuyor. Geçen ay yaklaşık 15 milyon Facebook kullanıcısı sosyal ağa mobilden erişiyordu. Ancak bu ay Facebook'un mobil kullanıcısında önemli bir artış gerçekleşti ve sosyal ağa daha fazla 'cepten' ulaşılmaya başladı. Facebook'ta yer alan bilgilere göre Türkiye'de 17 milyon kişinin sosyal ağa akıllı telefon ve tabletlerden eriştiği yönünde. Twitter'da ise bu rakam 5.8 milyon olarak belirtiliyor.

ANDROİD SEVİLİYOR

Söz konusu akıllı telefon ve tabletler olunca Türkiye'de hangi markalı cihazların kullanıldığı merak ediliyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının 7.8 milyonu Android işletim sistemli cihazlardan bağlanıyor. Yani Samsung, HTC ve Sony gibi akıllı telefon markalarla bağlanıyor. Facebook'a Apple cihazlarıyla bağlananlarının sayısı 2.4 milyona ulaşırken Twitter'ın birinci ise 1.7 milyon ile BlackBerry.

ERKEKLER SOKAKTA DAHA ÇOK BAĞLANIYOR

Sosyal ağlar arasında erkekler Facebook'a, kadınlar ise Twitter'a cepten bağlanmayı seviyor. Buna göre Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının yüzde 61'i erkek olarak belirtilirken, Twitter'da yüzde 53 ile ağırlık kadınlarda bulunuyor. Ünlülerde, Murat Boz Facebook'ta, Cem Yılmaz Twitter'da birinci.

Uzaydan alışveriş dönemi başlıyor

UZAY turizmi başlıyor, ancak seferlerin sık olmamasından dolayı şu anda kişi on milyon dolarlık bir seyahat durumunda. Yaklaşık 11 gün süren bu gezi için alışveriş imkanları da sunulmak üzere çalışmaların ilki PayPal'dan geldi. Online ödeme sistemi şirketi olan PayPal, Galactic adındaki servisini duyurdu. Dünyadaki bankacılık sistemleriyle uyumlu olarak çalışan PayPal Galactic ile uzaydan alışveriş gerçekleşebilecek.

HAFTANIN TRENDİ

Memoto

GİYİLEBİLİR teknoloji ürünü olan Memoto, üzerinde bulunan 5 megapiksellik kamerayla 30 saniyede bir fotoğraf çekiyor. Fotoğraflarla beraber fotoğrafın çekildiği konum ve zaman damgası paylaşılıyor. Fotoğrafları albümleyen Memoto'nun özellikleri arasında buluta depolamada bulunuyor. Memoto'nun çektiği fotoğraflara hem mobil cihazlar hem de bilgisayarlar aracılığıyla ulaşılabiliyor. Özellikle turistik seyahatler için kullanılabilecek Memoto, 279 dolar fiyat ile satışa sunulacak.

YENİ ÜRÜN

Samsung oval TV dönemini başlattı

TELEVİZYONLAR, yeni bir tasarımla kullancılara sunulmaya başlanıyor. İlk oval TV modelini tanıtan Samsung, 55 inç boyutuyla kullanıcılara sunulacak. TV'nin özellikle OLED teknolojisine sahip olması dikkat çekiyor. 3 boyutlu görüntü sunan Samsung'un yeni TV'si, ABD'de 13 bin dolar civarındaki etiketle kullanıcılara sunulacak.

OYUN DÜNYASI

Temmuzda 12 yeni oyun çıkıyor

GELECEK ay kullanıcıların birçok oyunla buluşması için önemli bir tarih olacak. 12 oyunun birden tanıtılacağı Temmuz ayında özellikle Playstation 3 ve Xbox oyunları dikkat çekiyor. Scourge: Outbreak, DARK, Dynasty Warriors 8 ve Şirinler 2 gelecek ay kullanıcılara sunulacak oyunlardan. Atari salonlarının vazgeçilmez oyunu Mortal Kombat Komplete, Playstation ve Xbox başta olmak üzere farklı platformlar için piyasaya sürülmüştü. Temmuz ayında ise bilgisayar sürümüyle kullanıcılarla buluşacak. İddialı oyunların altına imza atan PopCap'in geliştirdiği Plants vs. Zombies 2 de gelecek ay yayınlanacak oyunlar arasında bulunuyor. Plants vs. Zombies 2 ilk olarak iOS'a işletim sistemli cihazlar için yayınlanacak. Temmuz'da ayrıca bilgisayar ve oyun konsolu konusunda tecrübeli olan XCOM: Enemy Unknown gelecek hafta iPhone ve iPad cihazlardaki yerini alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber