Gümrükte artık rüşvet geçmiyor!

Haber Giriş : 31 Ocak 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Tüzmen'in başlattığı 'gümrüklerde temizlik harekatı' meyvesini verdi. Yeni göreve başlayan memurlar, rüşvet verenleri yakalattı...

İsteyince oluyor
Türkiye'de gümrüklerin adı temize çıkmaya başladı. Yapılan her ankette 'en güvenilmez' kurumların başında gelen gümrükler geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarla tekrar gündeme gelmişti. Operasyonlarda birçok gümrük görevlisi ve muhafaza memuru 'rüşvet' suçuyla yakalanmış ve adalete teslim edilmişti. Gümrüklere bu personelin yerine yeni görevlendirmeler yapıldığında insanların kafasında 'birşey değişmez alışkanlıklar devam eder' düşünceleri hakim olmuştu.

Duvar saati verdi
Fakat dün yaşanan bir olay, bütün bu düşünceleri tersine çevirebilir. Memurlara rüşvet teklif eden iki vatandaş gözaltına alınırken operasyonlar da meyvesini vermiş oldu. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görevli polis memuruna rüşvet vermek istedikleri öne sürülen 2 kişi, gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, yurtdışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na plakası henüz belirlenemeyen otomobille gelen B.K. ile A.S, çıkış işlemlerini yaptırmak için, polis peronlarındaki görevli memura ''rüşvet olarak'' duvar saati vermek istedi.

Gözaltına alındılar
Polis memurunun bu davranışın yanlış olduğunu belirtmesi üzerine, B.K. ve A.S. işlem yapılması için pasaportlarını uzattı. Polis memurunun, işlem yapacağı pasaportun arasında 20 ile 10 avro olduğunu fark ederek B.K. ve A.S'ye bunun ne olduğunu sorduğu, bu kişilerin ise soruya gülümseyerek karşılık verdiği bildirildi. Bunun üzerine B.K. ve A.S. ''görevli memura rüşvet vermek'' suçundan gözaltına alındı. Pasaporttan çıkan 30 euroya el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber