Dikkat! 3 Şubat'tan önce virüs taraması yapın...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayar kullanıcılarına 3 Şubat'tan sonra aktif hale geçecek "Nyxem" virüsünün yıkıcı etkilerinden korunmak için bu tarihten önce virüs taraması yapmaları çağrısında bulunuldu.

Uzmanlar, 3 Şubat'ta faaliyete geçecek Nyxem virüsünün "bulaştığı" bilgisayarlarda Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi program dosyalarını sileceğini belirterek, bu tarihten önce kullanıcıların bilgisayarlarında virüs taraması yapmaları tavsiyesinde bulundular.

Özellikle pornografik dosyaları değiş-tokuş yapanların, virüsü taşıyan e-posta mesajlarındaki ekleri açmalarıyla bulaştığı sanılan Nyxem'in şirketlerden çok ev kullanıcılarını etkilemesi bekleniyor.

Bir bilgisayar güvenliği şirketi, Nyxem'in şu ana dek 300 bin bilgisayara girdiğinin tespit edildiğini belirterek, virüsün bulaştığı bilgisayarda öncelikle adres defterine saldırıp kendisini bu adreslere gönderdiğini kaydediyor.

Virüsün ayrı olarak anti-virüs yazılımını da etkisiz hale getirmeye çalıştığı ve fare ile klavyeyi de çalışmaz kılabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber