İmece usulü okula ihata duvarı

Adana'nın Karataş ilçesinde veliler Mehmet Akif Ortaokulu'nun ihata duvarını imece usulüyle örüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmece usulü okula ihata duvarı

Tahmini 70-80 bin liralık maliyeti bulunan duvarın, hayırsever vatandaşlar tarafından tamamen gönüllülük esasına dayanılarak yapılmasına İlçe milli eğitim müdürlüğü ile hayırsever vatandaşların ortak protokol imzalanmasından sonra başlandı. Yaklaşık 10 dönümlük okul bahçesinin duvarını çevirmek için 100 kadar veli harç karıp duvar örme çalışmasını sürdürüyor.

Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul, velilerin bu örnek davranışının tüm okullara örnek olmasını dilediğini belirterek, "İlçemizde başarıyla uygulanan Okullar Hayat Olsun projesi nedeniyle okullarımız tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu da vatandaşlarımızda bir aidiyet duygusu meydana getirerek bu hayırlı sonucu almaya vesile olmuştur. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren hayırsever vatandaşlardan Mehmet Köse, "Herhangi bir siyasi grup veya yapıya dayanmadan sırf Allah rızası, vatan millet aşkıyla devlete hizmet için bu çalışmayı yapıyoruz" dedi.

Köse, normal şartlarda en az iki ay sürecek bir işi üç günde bitirmeyi planladıklarını dile getirerek, "Birlikteliğimizi bir okul onarımı ile ortaya koymak istedik. Bu işten herhangi bir çıkar veya kişisel menfaat elde etmeyi amaç edinmedi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber