Soma'da 247 kişi evlerinde sağlık hizmeti alıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan Evde Sağlık Hizmetleri'nde Soma Devlet Hastanesi, büyük aşama kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'da 247 kişi evlerinde sağlık hizmeti alıyor

Soma Devlet Hastanesi bünyesinde İlk kurulduğu yılda tam donanımlı araçla özellikle yatalak hastaların evlerine kadar ulaşarak 50 hastaya sağlık hizmeti veren Soma Devlet Hastanesi, doktor ve hemşireleri şimdilerde bu sayıyı toplamda 600'lere ulaştı.

Evde Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi veren Soma devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Rüştü Parlakgüneş: "Şu anda Evde Sağlık Hizmetleri biriminde kayıtlı Soma ve Turgutalp'te 250'ye yakın hastamız var. Birimde görevli doktor ve hemşirelerin olduğu 6 kişilik ekip her gün hastalarımızın evlerine kadar giderek sağlık hizmeti vermektedir. Haftanın belirli günlerinde psikolog, sosyolog, fizyoterapist ve diyetisyen hekimler de evde sağlık hizmetleri ekibiyle birlikte hastalara evlerinde hizmet veriyor. Evlerinden hastanelere ulaşamayacak vaziyette hastaları bulunan vatandaşlar 4443833 numaralı telefon numarası ya da Soma Devlet Hastanesi'ne gelerek evde bakım hizmetleri servisine kaydını yaptırarak hizmet alabilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber