AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, 'Milletvekilinin adını anlamadım' diyen sekretere, 'Muğla vekillerinin adını say' dedi, sonra sürdürdü

Haber Giriş : 19 Aralık 2003 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Mugla Milletvekili Seyfi Terzibasioglu, 'Milletvekilinin adini anlamadim' diyen sekretere, 'Mugla vekillerinin adini say' dedi, sonra sürdürdü

AKP Mugla Milletvekili Seyfi Terzibasioglu, telefonda kendisini tanimayan memuru görevinden aldirdi. Emekliligine üç ay kala görev yeri degistirilen Milas Milli Egitim Müdürlügü sekreteri Fidan Bakbak, rapor alip görevden ayrildi.
Geçen hafta, Milas Milli Egitim Müdürü Rasit Cengiz ile görüsmek isteyen Seyfi Terzibasioglu, sekreterine telefon açtirdi. Telefona çikan Rasit Cengiz'in sekreteri Fidan Bakbak, "Müdür bey yerinde yok, mesaji kendisine iletecegim. Ancak sayin milletvekilinin adini anlayamadim. Bir kez daha söyler misiniz?" dedi. Bu sirada araya giren Terzibasioglu, "Sen ne biçim sekretersin. Milletvekilini tanimiyor musun? Say bakayim Mugla milletvekillerinin isimlerini" dedi.

'Isim isim saymak degil'
Bakbak ise, "Milletvekillerinin adini saymak benim görevim degil. Su anda müdürümüz yok. Kendisi geldiginde konusmanizi saglayacagim. Iyi günler efendim" diyerek telefonu kapatti. Daha sonra Mugla Valiligi ve Milli Egitim Müdürlügü'nü arayan Terzibasioglu, Bakbak'i sikâyet etti.
Mugla'ya çagrilan 20 yillik memur Bakbak, Milli Egitim Müdürü Mustafa Aksan ile görüstü. Aksan, "Kendi isteginle tayin talebinde bulun.
Istedigin yere gönderelim" dedi. Bakbak ise, yanlis bir sey yapmadigini belirterek bunu reddetti. Cengiz de olaya tepki gösterirken, Bakbak'in gönderilmek istendigi Milas Semiha Altunkan Ilkögretim Okulu Müdürlügü de memur talebi yazisi yazilmasi istegini kabul etmedi. Buna ragmen Mugla Valiligi'nin yazisiyla Bakbak, 'görülen lüzum üzerine' bu okula memur olarak atandi. Emekliligine üç ay kala tayini çikan Bakbak, rapor alarak görevden ayrildi. Egitim-Sen Milas Sube Baskani Fikret Çoban, "Asli görevlerini bir kenara birakarak, il ve ilçe milli egitim müdürlerine baski yapip memurun tayinini çikaran milletvekilinin bu davranisini kiniyoruz" dedi.

Terzibasioglu: Laubaliydi
Terzibasioglu, Bakbak ile aralarinda geçen diyalogu dogrulayarak söyle konustu: "Sekretere kendimi tanittim. Beni tanimadigini söyledi. Laubali bir sekilde konustu, hakaret ederek, 'Ben sizi tanimak zorunda degilim' diye konustu. Ben de 'Mugla'nin kaç milletvekili var, isimlerini biliyor musunuz?' diye sordum, bilmedigini söyledi. 'Beni sorguya çekemezsiniz' diye de firça atti. Sürekli hakaretvari konusmalar yapti. Daha sonra sekreterin esi de beni telefonla arayip tehditvari bir sekilde konustu. Ben de olayi Milli Egitim Müdürü ve Vali'ye bildirdim. Egitim camiasindan bir kisinin milletvekilini tanimamasi çok kötü. Bir memurun vekile hakaret etmesi de çok yanlis. Memuriyetten alinmadi. Sadece bir okula memur olarak atandi."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber