IFCA Dünya Sörf Şampiyonası Alaçatı'da başladı

İZMİR'in Çeşme İlçesi Alaçatı beldesindeki Alaçatı Çağla Kubat Windsorf Academy'nin ev sahipliğinde IFCA (International Funboard Class Association) Çocuklar, Gençler ve Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası 2013, ilk gün yapılan antrenmanlarla başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
IFCA Dünya Sörf Şampiyonası Alaçatı'da başladı

Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmada çok sayıda ülkeden 100'den fazla yarışmacı mücadele edecek.

Alaçatı Çağla Kubat Windsorf Academy'nin ev sahipliğinde, Vestel ve Mobotix ana sponsorluğunda, Alaçatı Belediyesi, Pegasus Hava Yolları ile Yeni Otel desteğinde IFCA Çocuklar, Gençler ve Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası 2013, bugün yapılan antrenmanlarla başladı. 1 ile 6 Temmuz arasında Çağla Kubat Windsurf Academy ve Gorbon Sports Management tarafından düzenlenen yarışmada çocuk, genç ve büyük sörfçüler dünya şampiyonluğu için rüzgarla yarışacak. Şampiyonada Fransa, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve Hollanda olmak üzere çok sayıda ülkeden 100'den fazla yarışmacı mücadele verecek.

SÖRFÜN BAŞKENTİ ALAÇATI VURGUSU

Alaçatı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, “Sörfün başkenti Alaçatı'ya hoşgeldiniz. Biz bundan hem gurur duyuyoruz, hem de gençlerimize bu alan içerisinde istihdam yaratıyoruz. Turizm faaliyetleri içerisinde ekonomik girdi alıyoruz. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DEWANNEMAEKER: TÜRK YARIŞÇILARDA GELİŞME VAR

IFCA Başkanı Bruno Dewannemaeker, “Alaçatı'ya ilk kez 2006-2007 yılı Avrupa Şampiyonası için gelmiştim. O zamanlar küçük sörfçülerle tanışmıştım. Şimdi ise onları uluslararası yarışmalarda yüksek derecelerde görüyorum. O zamandan bu yana Türk yarışçılarda gelişmeler var. IFCA Gençler Şampiyonası çok önemli. Çünkü bu sporun geleceği gençlerde. Bu yarışa Türkiye'den birçok genç yarışmacının katıldığını görmek çok güzel” diye konuştu.

KALAFATOĞLU: BU DEĞER KAYBEDİLMEMELİ

Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu As Başkanı Engin Kalafatoğlu, “Rüzgar hiç bir yerde esmese Alaçatı'da esiyor. Bu değeri kaybetmemiz lazım. Umarım bu yarışın devamı da olur. Bu yıl Alaçatı'da ayrıca PWA ve Türkiye Şampiyonası'nın son ayağı var. İnşallah rüzgar çok güzel eser, çok güzel yarışlar olur” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLA KUBAT HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Akademiyi 2011 yılında kurduğunda en büyük hayalinin windsurf sporunu daha çok insana tanıtmak ve sevdirmek olduğunu dile getiren Çağla Kubat, “Çok sevdiğim ülkemde, bu sporu yapmak için ne kadar büyük ve önemli destinasyon olduğunu tüm dünyaya göstermek, yetenekli sporcuları ortaya çıkartıp keşfetmek ve onlara imkanlar sunmak en büyük hayalimdi. Bu anlamda bu şampiyonayı düzenlemenin çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu hayalimi gerçekleştirmemde beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KUBAT'A ÖVGÜ

Ana sponsorlarından Vestel adına konuşan Vestel Şirketler Grubu Pazarlama İletişim Grup Müdürü Feza Turunçoğlu Erim, “Eğitim, spor ve sanat alanında ülkemizi ileriye taşıyacak ve dünyaya tanıtacak projelere destek olmaya büyük önem veriyoruz. Çağla Kubat gibi gurur kaynağımız olacak genç sporcularımızı şampiyona sonunda kupa alırken görmeyi diliyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber