Bakanlık, Yağmur'un dramına soruşturma başlattı

Yanlış tedaviyle komaya giren 21 aylık Yağmur bebeğin dramı, bakanlığı harekete geçirdi. İki hastane ve doktorlar için soruşturma başlatıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 07:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MESUT ALTUN

Boğazına sokulan aspirasyon hortumunun neden olduğu kanama sonrasında kalbi 20 dakika durunca komaya giren 21 aylık Yağmur bebeğin SABAH'ta yer alan dramı, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık zincirleme hatalarla Yağmur bebeğin hayatını kararttığı öne sürülen iki hastane ve doktorlar hakkında soruşturma başlattı.

'SAĞLIKLI' DEDİLER...

Yağmur'un hayatını karartan hatalar zinciri doğduğu gün başladı. Kocaeli Alikahya ilçesinde yaşayan Özkan ve Nimet Kayahan çiftinin tek çocuğu olan Yağmur, 14 Eylül 2011'de İzmit Kadın Doğum Hastanesi'nde doğdu. Sağlıklı raporu verilerek evine gönderilen Yağmur, üç gün sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalbinde iki delik olduğu ve sol akciğerinin gelişmediği tespit edilen Yağmur'un rahat nefes alabilmesi için boğazına delik açılarak aspirasyon sondası takıldı. Ancak bu kez de Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde 27 Kasım 2012'de boğazına sokulan aspirasyon hortumu, boğazında iç kanamaya neden oldu. Kanama bir türlü durdurulamayınca kalbi yaklaşık 20 dakika boyunca durdu. Minik kız hayata döndürüldü ancak beyni hasar gördüğü için tüm vücut fonksiyonlarını yitirdi. Yağmur şimdi evinde yatağa mahkûm 'sessiz' bir hayat sürüyor. Dramın SABAH'ta 3 Haziran tarihinde 'Yanlış tedavi mağduru Yağmur artık gülmüyor' başlığıyla yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı olaya el attı. İzmit Kadın Doğum Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile sorumlu doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber